Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferrata Kyseľ v Slovenskom raji (+ mapa a video)

Diskusná téma K článku: Ferrata Kyseľ v Slovenskom raji (+ mapa a video)

Po štyridsiatich rokoch od ničivého požiaru, po ktorom bola tiesňava Kyseľ pre turistickú verejnosť uzavretá, ju 18. 8. 2016 správa NP Slovenský raj sprístupnila ako náučný chodník. Náročnejšie pasáže sú zabezpečené formou zaistenej cesty, tzv. via ferraty. Po Ferrate HZS v Malej Fatre ide o ďalšiu lastovičku v sprístupňovaní zaujímavých miest touto, v zahraničí bežnou formou. Trasu bude možné využívať iba v období od 15. júna do 31. októbra, zvyšok roka bude pre verejnosť uzavretá.

Nonormal

Vyzerá to parádne, pre mňa ako začiatočníka čo sa ferrat týka priam výzva.. nádhera. Dúfam, že takýchto chodníkov bude pribúdať a že si raz poviem, že sa mi oplatí kúpiť ferratový set.

Otázka do pléna - vie niekto poradiť, kde by sa dal zapožičať ferratový set na východe republiky?

SucikBB

No ak sa chceš venovať ferratám tak to nie je až taká veľká investícia kúpiť ten ferratový set :)

Kompót

Lubo, cenu o vstupnom by som doplnil do článku, tak ako je to uvedené pri Barenschutzklamm a ďakujem za informáciu.

Knor

Moje nervy, tam je zeleza! Podla obrazkov to vypada ako trochu nablyskanejsie dvojca Martinskej feraty. Skoda, ze sa to otvara az v polovici juna. Pri vacsom prietoku vody (april-maj) by to mohlo byt zaujimavejsie.
Inac, ak ste mali pri Cingove iba stastie (skory nastup?) a stale tam obec vybera svoje vstupne, tak mi to pride (pri porovnani s tym, co poznam z Rakuska) trochu draha prechadzka. (Na druhej strane, aspon v cene sme svetovi :-) .)

Lubo

Mali sme neskory nastup a v Cingove sme neplatili ziadne vstupne a tie budky/pristresky pre vyberajuceho vyzerali dost spustnute. Takze asi presmerovali vstupne ako sucast parkovneho. To sme ale neplatili, lebo auto sme nechali na Durkovci. Je tam oficialne parkovisko, ziaden punk.

Axel

Pozeram fotky na SME, nuz trochen iny zazitok v tych frontach, co tam boli dnes :-)))

Axel

A pozeram reportaz v televiznych spravach...
90% ludi bez prilby, feratovy set mali na zaberoch snad dvaja.
No nic, dam si do watchlistu stranku HZS, coskoro tam nieco urcite pribudne.

Lubo

To na SME bol vyletik pre media este pred otvorenim a poriadne ich vystrojili. Telku nemame, televizne spravy som vymazal zo svojho zivota uz pred x rokmi :-).

Tarazed

A to nepustia nikoho kto nema ferratovy set a nezaplati 5 eur? Kurnik, som sa tesil, ale zbytocne... som privelky drzgros :(

Sreto23

Tie zabery z kyselu vyzeraju paradne. Snad sa mi tam podari este tohto roku dostat, len este aspon na 1 krat si musim zohnat ten feratovy set, aj ked v TV isli vsetci bez.
Lubo: To vstupne vyberaju teraz na inom mieste, niekedy to bolo v tom malom drevenom pristresku pred 1 mostom, ale naposledy to bolo uz na uplnom konci asfaltky, ako je rozdvojka smerom na bufet Ihla. Tam je teraz taky maly bufet a tam to vyberaju.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov