Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok pod Činčurovým vŕškom

Diskusná téma K článku: Prístrešok pod Činčurovým vŕškom

Priznám sa hneď na úvod, že ak by nižšie opísaná stavba stála v nejakom inom, známejšom pohorí, ani by mi nenapadlo o nej písať. Ale keďže sa nachádza v pohorí, ktoré je dosť neznáme, rozhodol som sa dať ju do povedomia širšej turistickej verejnosti. Spomenutý objekt nájdete v čarokrásnom prostredí plnom tajomných zákutí opustených lazov, hájov a lúk v pohorí Ostrôžky.

FunTTomas

Aktuálny stav (1/2014) chaty pod Javorom je, že neslúži turistickej verejnosti, ale na súkromné účely, lebo objekt bol predaný. Na mieste starej československej chaty vyrástla obrovská hacienda obohnaná kamennou hradbou. Informáciu o (ne)prevádzke chaty pod Javorom som doplnil do článku a tiež do hiking.sk/…/nenarocna_tura_iv…, aby ľudí neplietol neaktuálny telefonický kontakt na bývalého chatára.

Robbie

V článku je zmíněná Chata pod Javorom. Existuje nyní tato chata a je v provozu pro veřejnost? Ví někdo něco bližšího?

Boro

Adushka,veď sa mi to zdalo známe, len som nevedel odkiaľ.A teraz už viem. Asi pre 6-7 rokmi sme robili hrebeňovku Rychlebské vrchy a končili sme na Paprsku.Pekný kraj.

Tono

No ale v tomto case je lepsie varit vonku vinko ako gulas... :o)

Adushka

Petrikov je taka malebna dedinka na Morave, na rozhrani Jesenikov a Kralickeho Sneznika (nedaleko strediska Ramzova)... je tam lyziarske stredisko, ale take malicke a tiez je cele okolie bezkarsky raj.. turistika.cz/…/4359.jpg, upload.wikimedia.org/…/Petřík…. btw ja som si tam prave vcera odbyla bezkarsku premieru (ak neratam jedno 5min statie, ked som mala 8 rokov) a pohoda :) odporucam chatu Paprsek (na bezkach z Petrikova cca 7km), kde varia preslavenie buchty na pare plnene cucoriedkami, mnam :)

Boro

Adushka, kde je to ten Petríkov?

Adushka

Tono: Ked to varene vinko ku gulasu az tak nepasuje.. ale priznavam, ze "svarak" tiez mozem, v zime je naj, vcera som tak dobry domacky popijala este v Petrikove :)

Tono

Adushka, teda...
...a mne by si dala kosom aj s mojim varenym vinkom? :o(

Adushka

Boro: jaaaj, no na dobry kotlikac sa necham zlakat hned :)

Boro

Tono, ty víno, ja guláš, to by bola partia.

Marekk

... uz viem kde budeme spat ked pojdeme v lete na bicyklovacku :)

Tono

Boro, teraz by som tam varil skor varene vinko :o)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum