Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ferrata Kysel

Diskusná téma Ferrata Kysel

Uz som cital viacere clanky ze o tyzden sa ma otvorit ferrata v slovenskom raji a spristupnit tiesnavy Kysel.

Nema niekto o tom blizsie info, hlavne co sa tyka obtiaznosti a dlzky trasy? Z fotiek co som videl to vypada zatial opat na lahku ferratu, na ktoru pojde mnozstvo ludi bez istenia.

Cerpal som z tohto clanku: http://www.dobrodruh.sk/outdoor/nova-ferata-v-slovenskom-raji-v-rokline-kysel

Tomfree

Myslím,že je to nádhera,hlavně,že se to podařilo v takovém prostředí,poplatek,tomu se snad tak ani nedá říkat,po tom co chtějí za parkování v Tatrách,klidně bych přitvrdil,no a komu se nezdá obtížnost,tak skal a umělých stěn je jistě v okolí dost.

Lubo

Peter, kurz Vht kvôli ferrate Kyseľ? To hádam nemyslíš vážne ani v skorú rannú hodinu :-p

Peter61

Tomáš, kurzy VhT robia (in alphabetical order) cestovky, kluby KST a SVTS.

Tomas Vohlarik

cau Lubo, dik za info a radu, rokliny mam prejdene bez problemov, na novu trasu v Kyseli sa tesim

Lubo

Sprava NP bude robit aj sprevadzanie, pokial mas obavu ist tam bez skusenosti.
P.S. Ak nemas problem so zabezpecenymi retazovymi chodnikmi vo Vysokych Tatrach, pripadne mas prejdene ostatne rokliny Slovenskeho raja, mozes sa povazovat za dostatocne skuseneho na Kysel.

Tomas Vohlarik

Ahojte, kde sa da absolvovat nejaky feratovy kurz aby som vedel tuto cestu absolvovat? pretoze s lezenim nemam ziadne skusenosti. dik

Nonormal

Holt slovenska nátura musí vždy niečo skritizovať.
Asi by tam trebalo postaviť 100 metrovú kolmú betónovú stenu s minimálne dvestovkou kramlí aby to spĺňalo aspoň akú takú náročnosť keď už tá príroda v Kyseli nevytvorila také podmienky.. a najlepšie ešte keby všetko bolo zadarmo.

Ja osobne som nesmierne rád, že sa po rokoch otvorí táto nová trasa a nebudem ľutovať určite žiadne vstupné. Skôr ma škrie, že kvôli jednej akcii si nebudem kupovať ferratovy set a ani si ho nemám od koho požičiať. Snáď sa bude dať niekde v Podlesku požičiať.

Lubo

Vlad, predstav si, ze aj v Rakusku (ktore ma nespocne vela krasnych narocnych ferrat) sa najdu aj ferraty, ktore maju klasifikaciu A alebo A/B a pokojne ich nazyvaju ferratami.

Kysel by sa asi nikdy nespristupnil, keby to malo byt robene ako je bezne v Raji. Kvoli erozii. A gatantujem ti, ze je tam viac ako jedna kramla :-).

Ad poplatok: to su tak dve piva na Klastorisku, kde mas problem?

Vlad

Slovensko zase nesklamalo. Už nazývať to ferratov je dosť na martinkách, to aspoň nazvali ferratový chdoník, onedlho bude niesť názov ferrata čokoľvek, kde bude osadená aspoň jedna kramľa :D, ale navyše vyberať poplatok za prechod, tak to už hej... Najviac sa čudujem tomu, že ma niečo takého dokáže ešte prekvapiť.

Peter61

Páni, nejaké info bolo v Korzári a na stránke Správy NP.

Fericki

ja som zas počul,že bude aj normálny chodník pre turistov,a aj ferrata pre tych skusenejších.čo je na tom pravdy?

Pridaj reakciu

Upozornenie: Téma je zamknutá. Vkladanie príspevkov nie je možné.

Vriace fórum