Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podhorie Slanských vrchov 11

Diskusná téma K článku: Podhorie Slanských vrchov 11

Je máj, lásky čas a tak treba lásku k prírode nejakým spôsobom prejaviť. Počasie je priam ideálne, aby sme mohli pokračovať ďalej po západnej strane podhoria Slanských vrchov. K južnej hranici to už nie je ďaleko, ale na jedenkrát to asi nedáme, a tak budeme musieť ešte raz prísť. V poslednej časti sme skončili v dedine Ruskov, tak tam dnes opäť zavítame, aby sme si prešli zaujímavostí z jej histórie, ale aj zo súčasnosti, spoznali jej okolie, niečo sa dozvedeli a potom pokračovali v putovaní. Je to vcelku pútavé prechádzanie a hľadanie niečoho, čo môže turistov potešiť pri túlaniach sa prírodou.

Majoja

Tomaš, aj ja si to myslím, ale keď som tam bol počas podhoria tak sme sa na to aj pýtali. Nik to nevedel potvrdiť. Tak som poslal mail na O Ú, ale nedostal som žiadnu odpoveď.

FunTTomas

marián: pamätník v Ruskove s rokmi 1918 - 1928 by mal označovať jubilejný hájik (háj) pri príležitosti 10. výročia existencie Československa. Viac na hiking.sk/…/hladaju_jubilejne… ako ma upozornil MartinK v diskusii na Tvoj článok. Menšia tabuľka 1918 - 1968 je tam doplnená dodatočne ako vidieť z Tvojej fotky.

Yetee

Technicky je južná hranica Slanských vrchov až v Tokaji. Takže na zopár článkov by to ešte vyšlo.
Toryská :)

Majoja

Martin ja to čítam a sledujem, ale tie Čaje sme mohli dať, ta Toriská pahorkatina mala svoje čaro v spojení aj zo Slanskými vrchmi. Mohli s toho byť zaujímavé články.

PaliT

Dobrá túlačka toto. Aj na nenápadných lokalitách sa nájde veľa zaujímavého, to ani nehovorím, keby sme poznali príbehy, čo sú súčasťou "genius loci".

Knor

Marian, v lete uprednostnujem Rakusko, kopce nad 2500 (najlepsie nad 3000), kam sa v inych obdobiach ja nedostanem. Ale coskoro tam nasnezi a opat budem chodit viac do hor u nas. Myslim ze aj tu som opisal zopar tur zo Slovenska, ktore boli mimoriadne zaujimave. (Este stale tu svieti Ostra a Tlsta, o kus dalej je Sucha hora s Vapecom, Zbynovsky budzogan, Tribec, Szaboova skala ...).

Majoja

Aj putovanie cez Čaje malo svoje čaro, ale ty už chodíš len po Rakusku a Slovensko má určite krásy na rozdávanie.

Knor

Pekne. Ten pamatnik v Ruskove sme zaregistrovali na spolocnej prechadzke v aprili. Skoda, ze ste nesli cez Caje. Tie dediny sa mi pacili. (Asi si budem musiet nastudovat ich historiu sam :-?.) Avsak aj ta skalka so srdcom sa mi paci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum