Komentár
Adushka k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Hehe, treba si prečítať článok, ktorý vyjde o necelý týždeň ;) Inak od Vusanje je na Kolatu dlhší nástup, z Valbone je to pekná nekompromisná direktka, krátka a …
+ 3 ďalšie príspevky
Diskusná téma K článku: Poondiata ryža
Diskusná téma K článku: Poondiata ryža
Bolo nás päť: Koška, Bujza st., Bujza ml., Mičin a ja. Sedeli sme v luteránskej záhrade za kostolom a rozprávali sa o tom, že je to škoda, že "zdravotniačky" (študentky zo zdravotnej školy) sú na prázdninách a my nemáme komu hrať na gitarách pod oknami internátu.
Skoro mi ušlo pri čítaní ako Boro ráno vylovil kotlík s ufom aj s anténou :))))
Pekný ryžový príbeh. My sme zas na Dedinkách mali zostatky 2 konzerv, tak sme to vyškriabali a šplechli do kotlíka a už sme sa tešili na úžasnú dobrotu.Chutila ako riadová voda...
Skvelé. :-)
PaliT, Škasrbák je Jahodník.
S ryžou mám tiež jeden podobný zážitok - varili sme guláš a keď sa vyžralo všetko husté a ostala len voda, niekto už ani neviem odkiaľ vyhrabal sáčok ryže...a keďže to bolo stále riedke, v kotlíku nakoniec skončilo celé kilo. Medzitým sme odišli od kotla do krčmy a po návrate sme mali ryžový nákyp s príchuťou gulášu :-) Tuším sme tiež s tým nakŕmili ryby v rieke
Pobavilo... :)
Len neviem čo je to ten Škarbák, čo by som mal ako Blavák vraj vedieť. Tiež by som mohol pridať nejaký ten čundrácky príbeh -násťročných chalanov (Buková), aj keď my sme napokon celé roky chodili na čundre na Biele Vody nad Hriňovou. Pekné spomienky.
Nadherny pribeh. My sme v podobnom veku boli na Bukovej. Kamarat mal obrovsky stan, v jednom vaku bola plachta a v druhom tycky. Tie som vliekol ja, samozrejme len tak v rukach :-?. Ale co sme tam jedli, uz netusim. Najskor konzervy.
Milý príbeh, ktorý mi pripomenul podobný pobyt na Duchonke (len bez tej ryže) Turistika je pre mňa nielen o výstupoch na končiare, ale aj kus takejto milej "človečiny"... Už som párkrát premýšľal o tom, že by som ku svojim básniam pridala aj knihu podobne ladených príbehov z hor a dolín .... Nech sa darí :)
Varenie ryže ako formatívny zážitok. Sú to super príbehy, v tom najlepšom slova zmysle ľudské.
A už sa opakujem, je to o 180°proti mojej turistike
ako športovo-vojenskom podujatiu.
O to viac sa mi tie príbehy páčia.