Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Keď na Vianoce Žiar zažiari

Diskusná téma K článku: Keď na Vianoce Žiar zažiari

Ďalši zo Štedrých dní za nami. Z obrazovky bliká stokrát videná rozprávka, bruchá oťaželi sviatočnými dobrotami a mesto za oknom šedivou hmlou. Mám však plán! Tam nad oblakmi je celkom iný svet. Na prvý sviatok vianočný sa opäť pôjdeme pozrieť s priateľmi, ako svätí Vianoce matka Príroda. Voľba padla na ľuďmi opustený a aj turistami obchádzaný kraj, kde človek naozaj nie je pánom, ale hosťom. Či vítaným, alebo nie, záleží len na ňom ...

Gubo

Peter f.

Vdaka za tip, prejdem si to a snad nepobludim, hehe. Inak pozeral som to aj na mape od VKU a ani tam to neni. A na Revan sa da vraj dostat aj z Vricka-Dlha dolina, cize by som si spravil taky okruh..:-D Este raz vdaka!

Peterf

Gubo mam na mysli hreben ktory ide od Revana cez vrchol Vranej skaly-je tam chodnik ktory nie je znaceny a stretava sa s cervenym znacenym chodnikom vo Vrickom sedle.Po cervenej ides stale lesnou cestou,zvaznic je tam viac ale znacena je len jedna.Pozrel som si turistickamapa.sk$ret ale ten hrebenovy chodnik tam nie je-ide trasou Revan-Bukovec-Vrania sklala a potom stale ponad cervenu znacku az sa nakoniec spoja pred Vrickym sedlom.

Gubo

Peter f.

Aky hreben mas na mysli, to po tej zvaznici...?

MatusM

Peter:) ..no uz ju pocujem "este aj na prvy sviatok vianocny sa musis motat po lese" :(

Peterf

Gubo tu trasu mam prejdenu v lete aj v zime.Po cervenej znacke urcite nezabludis-znacenie je celkom dobre,po hrebeni je to tiez v pohode,odporucam ale radsej prejst pesi-kamarati sa tadial dost trapili na bicykloch.Presiel som to 3x a vzdy som videl medvedie stopy,tak si daj pozor a ak sa ti nechce velmi slapat chod od Fackovskeho sedla.

Daulagiri

Tiež sa musím pridať k pozitívnym reakciám. Opäť veľmi dobrý článok a naozaj hodnotné fotky. Ja som zatiaľ navštívil len južnú časť konkrétne Kremn. Bane - Bralová skala - Ráztočno a bola to taká príjemná prechádzka. Niekedy by som si rád prešiel aj túto severnú.
Čo sa týka stôp mackov, tak tie dokážu zamávať s náladou. V októbri 2007 som si tiež spokojne sólo vykračoval po hrebienku smer Osnica v MF a pár metrov pred s. Strung. príslop som zrazu stupil vedľa mackovej stopy v blate a hneď sa mi zmenila nálada o 180° (zalial ma pot a začal som sa obzerať okolo) len som ju cvakol a fújazdil som preč.

Teším sa na ďalšie články :-)

PeterS

Cit. "Už len si predstaviť vedľa seba tú..." Nehrnú sa ti ešte ponuky od čitateliek? Takú romantickú dušu asi v dnešnej dobe len tak rýchlo nenájdu...

Tono

Fakt velmi dobry clanok, vyborne doplneny fotkami! Skoda ze sa mne nepodarilo ist v case vianocnych a predvianocnych inverzii von do kopcov... :o(

Gubo

Peter F. Ano, presne o tu trasu mi ide. Preco? Vies nieco lepsie?

Peterf

Gubo ide ti o trasu z Vrickeho sedla do Fackovskeho?

Rudiger

Pekný článok. Akurát si prehodil min a max nadmorskú výšku :O)

Gubo

Ved prave ze tych zvaznic je neskor viac..asi pojdem ako si pisal a od Vranej skaly po znacke. No uz nech je jar...:-D Vdaka za info.

MatusM

Kludne chod tou zvaznicou, na bike je idealna. Ja som z nej vybehol na cervenu az tesne pred Vranou Skalou ako je v mape naznaceny ten potok.
Podla tejto Shocart mapy sa zvaznica neskor dokonca napaja na znacku. No v terene vedu najmenej tri nad sebou, takze sa napaja mozno len ta najvrchnejsia. Prinajhorsom skoncis niekde pri chate Revan.
Ak by si chcel po cervenej, ta je od Vranej Skaly tiez uplne v pohode.

Gubo

Pytam sa, lebo ja chcem ist na bajku po tej zvaznici /ak sa da/ az do Fackovskeho sedla, cast uz mam odjazdenu, len dalej sa to moc rozvetvovalo, tak som nesiel...Pripadne by som to spravil po cervenej ak je zjazdna aj na bajk. Inak ja tie miesta vsetky robim na bajku co si spominal, peso by som asi nemal odvahu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma