Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Obuv

Diskusná téma Obuv

Caute, chcel by som si kupit nejake poriadne topanky na turistiku, tak aby som v nich vedel vyjst napriklad aj Krivan, ale aby zas neboli moc horolezecke :D ... ake by ste mi poradili?

Knor

No, tak aj najnovsie topanky za 170 evri uz zatekaju. Zatial iba spicou. Ich nepremokavost vydrzala 4 mesiace, co je viac, ako som ocakaval (goretex :-D).

Samosebou

Prave preto ze napriek tomu ze su este nie na 100 % rozchodene, nikdy som nemal odtlak ani ine neprijemnosti.Voda nema sancu a taku istu nohy som nemal asi v inych topankach pred tym.

Remy

Kupil som si pred rokom topanky, sice som ich za ten rok este ani poriadne nerozchodil ale su paradne.
Fakt rady hodne 100 evri...

Samosebou

Zdar,
za mna jednoznacne celokozena bota s minimom svov.
Minule leto som investoval do Scarpa Kinesis Pro a musim povedat , ze to je ina liga nez som maval doteraz. Este ich potrebujem viac rozchodit, dufam ze to potom bude ok, zatial su este tuhe a viem o nich, ze ich mam na nohe. Stare 10 rocne Lasportivy su uz ako papucky.
No su paradne, topanka na ktoru sa da spolahnut v akychkolvek podmienkach. Nesklamali by ani na Marse. Som zvedavy ci spolu zostarneme :)

Crazy monkey

Ja mám napríklad scrapy ZG65 a absolvoval som v nich aj Kriváň. Majú celkom flexibilnú podrážku a prispôsobi sa terénu (ktorá je podľa môjho názoru skutočne protišmyková, pokiaľ sa nejedná o navlhnuté skaly a pod.) taktiež pogumovanú špičku aj pätu. Veľkou nevýhodou je aspoň pre mňa že mi chýba lepšie sťahovanie pre pätu alebo kao to nazvať. Povedal by som že je to taká univerzálna topánka či do hôr alebo na terén pred nimi.
sportcom.sk/…/9-scarpa-zg65-g…

Ľubica111

recenzia
Hanwag Bunion – pre ľudí s haluxom
Pred mesiacom konečne u mňa padlo rozhodnutie kúpiť nové turistické topánky.
Snáď táto moja recenzia niekomu pomôže v rozhodovaní.
Pretože mne každý odporučil niečo iné a aj tak som nedospela k názoru, čo by bolo pre mňa vhodné. Vzhľadom na moje haluxy a na pravej nohe aj padnutú priečnu klenbu, som po každej turistike prišla domov s otlakmi. Po poslednej z Volovca, dokonca s piatimi.Do starých turistických topánok som už vkladala na mieru vyrobené vložky v protetike. Bolestivé tŕpnutie vonkajšej časti pravej nohy počas chôdze bolo neznesiteľné.

Tieto topánky som našla na internete a zaujali ma práve kvôli haluxom. Po dlhom zvažovaní a skúšaní v obchode ( rozmýšľala som aj nad Hanwag Alaska Lady Wide a na pocit mi v predajni sedeli lepšie) som ich s malou dušičkou kúpila.
Predsa dať za topánky cez 200€ a nevedieť či si zvolila správne....no...bol to všelijaký pocit.
Prvá túra v ľahkom teréne v nich, z Králik do Kremnice dopadla dobre, došla som bez jediného otlaku. Vadilo mi trochu, že tá topánka je ťažšia. Druhá na Kôprovský štít, kde mi tá váha topánky už tak nevadila, tŕpnutie chodidla bolo menšie a došla som bez jediného otlaku. Super! O týždeň RYSY a zasa bez jediného otlaku a tŕpnutie nohy ešte menej. Som šťastná, konečne som došla z turistiky s tým, že nemusím riešiť pľuzgiere...až teraz viem, ako som v starých topánkach trpela..Ostáva mi len dúfať, že mi vydržia čo najdlhšie....
A ešte som zabudla, kúpila som si ich o pol číslo väčšie.

Michalkentos

Filko91: kedze spominas Krivan, pozeraj na topanky kategorie B/C z vysokym kominom....je vela modelov od znaciek ako Hanwag, Lowa, LaSportiva, Scarpa, Planika...ja by som ti odporucil celokozene, s co najmensim poctom svov a vysokym gumovym lemom. Pozzri si na nete tieto znacky, urci cenove rozhranie, a potom uz len ist do kamennej predajne a skusat co sadne najlepsie

Peter61

filko91, ide aj o to:

  • aky mas tvar nohy = bezpodmienecne vyskusat v obchode
  • ci chces aj na zimu, alebo 3 sezony. 4 sezonne neexistuju, ale ludia ich chcu
  • memmbrany su imho v topankach nezmysel, to deci potu denne neprepusti ziadna membrana. Treba menit ponozky a pripadne navleky pouzivat s mierou, aby ten smrad vyletel kominom
  • co sa tyka trakcie : jedna sa o hlinu, alebo o skalu ? Je x typov vibramovej podrazky.
    moja skusenost je, ze n skalu treba dezen zabehnut, podobne ako nove pneu na aute. Akurat ze mne treba cca 1000 n skaly, nie 500 km asfaltu.
Possum

Od najlacnejsieho po najdrahsie:

a) Grisport Oderzo (exisport.com/…/3789-GRISPORT-…), lebo maju dobru membranu, su kozenne, su lahucke a maju velmi nesmyklavu podrazku. Vydrzia aj zasah granatom. Koza je brusena - nepije vodu. Cena perfektna 100 Euri.

b) Mammut Brecon - lebo nie su este prilis 'horolezecke', nie su prilis tazke a je to naozaj uz poriadna topanka. Recenzia na podrazky je zla - zevraj sa smyka - neviem posudit - ja ich pouzivam v zime do snehu, ale v porovnani s Grisportami nedrzia tak dobre ani zdaleka. Su teplejsie ako Grisporty. Su uz drahsie, ale este stale nedosahuju absurdnu cenu, ake sa zacali za posledne roky objavovat. Velke minus pre mna je, ze su 'semisove' a koza pije vodu ako besna. Sice nepremoknu - GTX funguje, ale aj tak ma to skrie.

c) Hanwag. Super topanka, ale tazsia, na leto hrozne tepla a draha jak svina. Ja osobne uz Hanwag nikdy nekupim, bo sa mi rozpadli moje po 1/2 roku, ale asi som vynimka, konsenzus je, ze ide o [erfektne topanky - skor som mal len smolu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum