Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma VKU Harmanec

Diskusná téma VKU Harmanec

Co je s mapami? Budu ich este vyrabat?

Lukášj

Bolo by fajn, keby začali aj s obnovovaním turistického atlasu. Mám ten z roku 2007, používam ho doteraz ako základnú mapu pre každú túru (na PC, už iba doplnkovo, pre upresnenie, mobil len doplnkovo, napr. pri chýbajúcom značení, polome a pod, aby som vedel, kde sa presne nachádzam). Niektoré trasy sa však pozmenili, zrušili, pribudli nové. Keď som im písal pred pár rokmi, odpísali mi, že obnovu neplánujú pre nezáujem. Z tohto dôvodu som chcel prejsť na atlas Shocart. Možno sa to teraz už zmenilo a záujem by bol. Ešte k papierovým mapám. Pre mňa vždy budú prvou voľbou, tak ako papierové knihy. Ten pocit, sedieť v kresle, listovať v nich, šuchotať papierom je úplne iný ako pri PC.

TomXX

Osobne používam tiež digi mapu, ale mám aj papierové a je super si pozrieť pohorie zo širšej perspektívy - to sa tu na hiking mape nedá, lebo pri väčšom oddialení sa zmení podklad zo shocartu na google terén a to mi vadí. Čiže za mňa doma pozrieť na papieri a vonku to mám v mobile (oruxmaps a mapa shocart + tienovanie + lesné cesty + TZT freemap).

Palo TT

Ja som skor zvedavy, ci cisto papierovy vydavatel ma vobec sancu obstat v dnesnej digitalnej dobe.

Jjano

No, dúfajme, že ako predtým v spolupráci s KST (?).

Inak, podľa mňa ani staršie mapy nie sú "brutálne" nepresné... Iste,čím staršia mapa, tým menej zmien je v nej zachytených, ale nejaký skutočný problém v teréne to predstavuje málokedy.

Uvidíme, ako sa nový vlastník predvedie a ako obstojí v konkurencii so Shocartom.

Jjano

VKÚ postupne obnovuje a vydáva jednotlivé mapy, ale samozrejme popri tom dopredáva aj skladové zásoby starších máp.
V ich e-shope je uvedený rok vydania, rozprával som sa s ich človekom a ten mi potvrdil, že to je aj rok aktualizácie (okrem Slovenského raja, v ktorom nezachytili Veľký Kysel a bude až v ďalšom vydaní).

Pavol "Chodec" Horvath

Treba sa na nich obratit (ja to urcite urobim) z prosbou o aktualizaciu map. Ich mapy su brutalne nepresne co sa tyka tras, utulni pramenov a podobne.

Salukimz

dbart: velmi si ma potesil svojou spravou a VKU Harmanec drzim palce

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov