Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Gerlach - je kríž na najvyššom bode ?

Diskusná téma Gerlach - je kríž na najvyššom bode ?

Pri poslednej navsteve Gerlachu som ponal znacne podozrenie, ze vrcholovy kriz a geodeticka znacka neoznacuje najvyssi bod masivu? Skratka na vrcholovom hrebeni su 2-3 skalne bloky ktore su urcite vyssie. Vsimol si to niekto, alebo to bolo len opticky klam v hmlistom pocasi? :-)

Peter61

Vrana, ak myslis tie bloky smerom na SZ, posedavali sme tam v nedelu v slnecnom pocasi, nevsimol som si, mozno je to LTT.
Zeby som vzal so sebou voodoovahu ?

Jkasak

Vrana, a si istý, že si bol na Gerlachu? :-)

Vrana

Chalani to nie je vtip. Fakt su na hrebeni smerom na SZ bloky, ktore su odhadom vyssie o 1-2 m ako miesto kde je kriz. Pri preleze hrebena sa evidentne klesa dole ku krizu.

Ono ked to clovek prelieza riesi trosku ine veci, preto si to nemusi vsimnut. A turisti co ich gajdi vyvedu na spagate su radi, ze su konecne pri krizi a neriesia ci je to najvyssi bod alebo nie :-)

Aj vo Velkej Fatre sme si mylne povazovali za najvyssi bod pohoria inu kotu ako je to teraz. IMHO najvyssi bod je minimalne diskutabilny a za ten terajsi s krizom by som ruku do ohna urcite nedal.

Lubo

Vrana, zaujimave.
Tak hecnime nejakeho geodeta na turu. Ich vercajch uz zdaleka nie je taky tazky a velky ako kedysi.

Fangorn

Michal žiadne fotky ti to nepripojilo :) ale ja mám pocit že už "skalky" na vrchole smer Končistá sú vyššie ako miesto kde je pribitý vrcholový kríž

Vrana

2 Lubo: to ma presne napadlo, ze by to bolo na peknu pracu pre nejakych studentov (semestralnu, bakalarsku, ...) a boli by sme si vsetci na istom.

Vrana

2 Lubos: na vyvratenie tvojho podozrenia mam jednu archivnu :-)

Fangorn

Lubo, boli viditelné hneď potom ako som odoslal správu :)
aj tak je tam samá hmla :)

OdKlaves

Polski chlapci to vidia takto...
google.sk/search?q=gerlach…B9AOsIlvM%252C&usg=__TY42Wvk0droSG4r_QjwHKhcM66w%3D&biw=1440&bih=761&ved=0ahUKEwjmqKbNm4LPAhWBVRoKHQugBAYQyjcIMw&ei=jqHSV-apIoGraYvAkjA#imgdii=VLcTe87SwxNLDM%3A%3BVLcTe87SwxNLDM%3A%3Blzczm4Q55yPGtM%3A&imgrc=VLcTe87SwxNLDM%3A

Peter61

kukal som, vrana, kukal vzbudil si vo mne podozrenie, ktore okometricky nevyvráťym.

Fakt by to chcelo dajakeho geodeta abo stavbara s dobrym okom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum