Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Príprava a výstup na Mont Blanc

Peter61

Pekný článok, hora vás k sebe pustila.Gratulujem !
Keď tak pozerám na foto z kuloára, chodník nejde popod oceľové lano. Na ceste späť bolo lano strhnuté padajúcimi skalami ?

Dusang

My sme boli na Mont Blancu 1.9. Chodnik ide ponad lano, Grand Couloir bol relativne v pohode, ale za to na rebre sme sa dostali na kamennej sprsky, ktoru spustili lezci nad nami. Mali sme stastie, zato jedna dievcina nie a kupila to do tvare. Mont Blanc je krasna hora, ale dost nebezpecna a netreba to podcenit. Povodne sme chceli ist hore cestou 3 Blankov, ale kvoli serakom sme to zmenili na normalku. Sliapali sme v noci z Tete Rousse az na vrchol a potom dole k zubacke.

Peter61

Dusan, tych 1700 m horedole som daval zo dv a razy, ale zostup k zubacke az na druhy den. Dobry zahul, klobuk dole !

Lienkaa

tie odtrhnute retaze boli kusok od kuloara, kde si clovek mysli, ze uz je v bezpeci. dusan, dost neprijemnu prihodu ste mali aj vy, ale hlavne chuda ta dievcina. si stale viac vazim, to stastie, ktore sme mali my.

Dusang

Lenka, my vzdy pohladkame skalu a prosime, aby nam dovolila bezpecne vyjst hore a zist dolu.;)
Mame dozivotne zazitky, ale je to niekedy len kusok od dozivotnej traumy. O to viac si to vazime.

Peto, ten zostup bol skutocne kruty, ale 4 dni bez sprchy bola silna motivacia :) Mali sme dobru aklimatizaciu, ale chaty boli viac alebo menej bez vody. Stravili sme 2 noci na Albert 1er, 1 noc na Comsmique a 1 noc na Tete Rousse. V tom poradi ubudalo vody na chatach - na Albert 1er aspon boli umyvadla, na Cosmique bolo komicke jedno malinke umyvadielko a na Tete Rousse nic.

Peter61

Dusan, s aklimatizaciou to netreba prehanat :-)
"....Alexander Kristoff sem kvôli aklimatizácii pricestoval v trojtýždňovom predstihu a časovkár Ryan Mullen dokonca trénoval v saune. A čo Sagan? Na šampionát prišiel tri dni pred štartom a zvíťazil. Ponaučenie? Nepretaktizujte to. Len jazdite"
dennikn.sk/…/sagan-nam-vsetky…

Knor

Fajn citanie. Zda sa, ze takymto sposobom je to celkom pohodova tura. Mozno sa tam raz predsa len vyberiem. Rad by som to siel cele, nech mam ten kopec v nohach, ale zrejme sa budem musiet prisposobit skupine.

Zdenči

Oživila si mi spomienky na náš výstup spred 5-tich rokov...vďaka :-)

PaliT

Narazil som na toto vcelku drsné, ale zároveň zaujímavé a poučné video:

youtu.be/i_SBjrkc-yw

Labzovanie po Alpách nie je nič pre ľahkomyseľných a povrchných ľudí.

Martin knor

Pekne video. Tazko povedat, ze drsne. Jednoducho, taky je zivot. A ta dvojica z trhliny mala neskutocne stastie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov