Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tomáš Dražil: Kyseľ sme vnímali ako dlh

Diskusná téma K článku: Tomáš Dražil: Kyseľ sme vnímali ako dlh

Toto leto sa na Slovensku otvorila druhá oficiálna ferrata. Sprístupnila sa ňou roklina Kyseľ v Národnom parku Slovenský raj, ktorá bola zatvorená po požiari v roku 1976. Aké sú skúsenosti s ferratou po prvých týždňoch od otvorenia, sme sa porozprávali s riaditeľom Správy Národného parku Slovenský raj Tomášom Dražilom.

RoL

Inak plne suhlasim s riaditelom spravy np Slovensky Raj panom Drazilom. Za to vstupne co zdruzenie obci vybera za vstup do np a mnozstve navstevnikov, by mohli byt pozlatene rebriky a stupacky a nieto, ze np Slovensky Raj a HZS musi vyzyvat miestne samospravy, aby rekonstruovali technicke pomocky sluziace na bezpecny pohyb turistov v roklinach. Argumentovat pri takej navstevnosti aku ma Slovensky Raj, ze dalsie feraty zvysia zaujem o tur. ruch v tej ktorej lokalite je uplne scestne. Rovnako, ako zmyslanie niektorych milovnikov prirody, ze narodne parky by mali sluzit ako verejne sportoviska.

Martin knor

Predpokladam, ze ferata na Letanovskom mlyne by bola takeho typu ako Skalka, ci Dve veze. To ma moc nezaujima. Ale privital by som spristupnenie (hoci formou feraty) Zadnych Piecok. Uvod tej rokliny vypada paradne.

Fangorn

Áno a aj do tatier, so každej poriadnej steny. Nabiť roxory do galérie Ganku, na Malý Kežmarok, vstupenka 15 e a ideme na to. Lepší biznis ako veža na strbskom plese

RoL

Pozicanie ferratoveho setu 10,- Eur. Pri navstevnosti, aky ma Slovensky Raj budu za chvilu tahat ferraty aj na zvyskoch stien kartuzianskeho klastora.

Fangorn

len tak ďalej, feratu na každú skalu na slovensku !!!

Peter61

T.Dražil aktuálne v magazíne na rádiu Regina Východ

Rc1

vzhladok k doveryhodnosti dnesnej tlace by ma fakt zaujimalo ci islo o skutocny pribeh alebo iba o vymyslene postrasenie zo strany ochranarov. A ak ano ci naozaj aj platili...

Lubo

To sa musel sakramensky cudovat, ze ako miestny nedostal len priatelske no-no-no.

Axel

No schvalne, dajte meno toho neboraka, co ho capli...
Lebo neverim, ze zrazu v raji budu dodrziavat pravidla, ked Tatry maju uzurpovane pre seba. Takze aj do Kysela budu chodit kedy sa im zachce (alebo kedy zakaznik zaplati)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum