Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma barefoot na turistiku

Diskusná téma barefoot na turistiku

Caute, snad mi niekto poradi. Po pol roku chodenia/behu "naboso" v Luna sandaloch sa mi roztiahli prsty na nohách a pravdepodobne uplne zmenil doslap. Teraz som si na dvojdnovu nenarocnu turicku obula moje stare rozchodene vibramy Planika a bolo to peklo. Okrem niekolkych otlakov (co sa dalo ako tak prezit) ma totalne bolela cela noha - slachy, doslap, proste strasny nezvyk mat zrazu nohu zviazanu s hrubou pevnou podrazkou. Pozeram teda nieco v com sa bude dat turistikovat aj v chladnejsom pocasi. Vsetky tie barefoot tenisky, 5fingers a pod vyzeraju byt tak na leto, existuje nieco co sa da nosit ako klasicke vibramy? Cize, blato, dazd, jar, jesen, kratsie zimne prechadzky.

J1tka

Ahojte, oživím trošku túto tému. Nemáte náhodou niekto tip (ideálne z osobnej skúsenosti) na pohodlné BF "vibramy" s dobrými vlastnosťami (hlavne z hľadiska vodoodolnosti)? Skúšala som Vivobarefoot Tracker aj Zaqq Expeq a oboje mi boli silno nepohodlné, Zaqq ma tlačili predovšetkým v oblasti prstov, kde sa topánka pri chôdzi zohýba. Predavač mi tvrdil, že je to kvôli membráne. Zaujímalo by ma teda, či nemáte niekto dobrú osobnú skúsenosť s takýmto typom topánok.

Marcel_Luna

To že ti padne klemba neznamená že ti oslabne.
Pre mna sú tie luny najviac, a keby som mohol, nosím ich celý rok.
Najhoršie je pre mna časté striedanie obuvy, kôli práci si musím obúvať bezpečnú, firemnú pracovnú obuv, a nemám ju rád kvoli podrážke.
už chodím úplne divne :D napoly barefoot a napoly to drvím pätov :D chôdza v lunách je ale energickejšia, a beh ani nehovorím.A to vetranie :D Hanwagy sú tvrdé tie mi tak nevadia.

Lubo

Hoka je presny opak barefoot :-)

Remy

zaujimave.
Podla toho co som cital, tak beh naboso by mal prave klenbu spevnit, ale podla toho co tu citam, je realita trosku ina...

Marcel_Luna

Tiež mám sandale luna už tretí rok, a roztiahla sa mi noha a padla klemba, kupil som si hanwag-y alaska verziu wide, teda pre širokú nohu, a sú vyborné.

Phalike

Myslim ze Vivobarefoot Tracker alebo Hiker by mohli splnat tvoje poziadavky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma