Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Revúca – Voniaca – Hradová – Ostrá – Hnúšťa

Diskusná téma K článku: Revúca – Voniaca – Hradová – Ostrá – Hnúšťa

Na prvú vandrovku v roku 2016 som sa vybral v polovici apríla. Vtedy som ešte netušil, že kvôli povinnostiam sa na jar na ďalšiu nedostanem. Vybral som sa z Revúcej na západ. Plán bol prejsť Martinovu dolinu, Hradovú, nato som sa mal pomotať po lazoch severne od Poltára a skončiť som chcel v Lovinobani. Akosi som to však zle odhadol a z plánovanej trasy som prešiel sotva polovicu.

TomXX

Túto lokalitu mám na zozname pre tento rok!

FunTTomas

chya: je to síce hrebeň, ale ak veľmi chceš vystupovať, tak hore choď z doliny Furmanca (od severu) a zostupuj cez Tisovský hrad do centra Tisovca po serpentínach.

Chya

Z ktorej strany mam ist na Hradovu ak chcem sklanym hrenenom vystupvat a nie zostupovat.

Durosv

Inspirovany clankom som si s priatelmi znovu presiel tuto peknu turu. Pridavam aj foto z jaskyne pod vrcholom, o ktorej autor nevedel + kvoli mierke jednu z hrebena :)

Knor

Prave som popri ranajkach dopozeral Televikend na dvojke. Boli na Hradovej. Cele to tam presli. Hreben nakamerovany rybim okom posobil ovela nebezpecnejsie, ako v reali.

Daulagiri

Mám rád tieto končiny, zvlášť ten exponovaný hrebeň Hradovej je srdcovka aj keď som tam bol len raz. Zo sedlom Nemcová sa mi spája jedna fototúžba, ktorú si chcem splniť, je to parádne miesto. Škoda že v posledných rokoch ten kraj poznačila víchrica. Už som tam dávno nebol, mal by som to napraviť. Vďaka za pripomenutie :-)

Vlado z NZ

Hradová vyzerá dobre, aj cely vylet. Výborná inšpirácia..

Baranček

Pekný článok z môjho rodného kraja a ešte krajšie fotografie.Na Okruhlú skalu sa dalo niekedy aj vyliezť,bol tam železný rebrík,ale to bolo ešte za mojích chlapčenských čias.

Knor

Peto, Tomas mi pisal, vraj to mala byt prelozka statnej cesty, ktoru chceli dat na lavu stranu doliny a tak sa vyhnut nejakemu zlemu krizovaniu s buducou zeleznicou (snad som to nepoplietol).
Ten narocny usek sa podla mna neda obist nejako jednoducho. Iba ze by ste zbehli az na strme svahy do lesa. Ale s malym batozkom, ked clovek nie je unaveny, to nie je take hrozne. Na druhej strane, male deti by som tam nebral.

Peter61

martin,
ten "zvláštny podjazd" na Pasekach je zbytok po nedostavanej zel.trati Muran-Tisovec (za slov. statu)
Podobne : tunel pod Dielikom.

Tomas.teicher

Ahoj
dá sa ten ťažký úsek pri Tisovskom hrade (s lávkou a reťazami) nejako obísť? :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum