Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Predný Kopiniak

Diskusná téma K článku: Predný Kopiniak

Pôvodne to mala byť tatranská klasika - Karbunkulový hrebeň. Kvôli zhoršujúcemu sa počasiu sme sa však zastavili na Prednom Kopiniaku a radšej sme zostúpili na Chatu pri Zelenom plese, kde sme pokračovali v opakovaní základov vysokohorskej turistiky.

Kabrheľ

Koľko kamzíkov ste vyplašili? Pre koho platí a neplatí uzávera Pavol Hreha? Ak si niekto zaplatí, zákon pre nich neplatí?

Sona

Pavol Hreha je instruktor VHT, takze tato akcia bola v sulade s platnou legislativou.

Kabrheľ

Žiadny inštruktor čohokoľvek, pani Mäkká, nie je oprávnený vstupovať do oblastí sezónne uzatvorených z dôvodu ochrany prírody. Pred zákonom sme si všetci rovní. Buď tam je vstup povolený všetkým, nie len tomu kto si za to zaplatí, alebo skutočne nikomu. Výnimočne ochranárom prírody a vedeckým pracovníkom. Myslím, že kamzíky zatiaľ nerozlišujú turistov a turistov s inštruktormi. Alebo zákaz platí len aby podporil živnosti inštruktorov a horských vodcov? Alebo sú už Tatry privátne? Alebo ste inštruktorka výkladu legislatívy?

PaliT

Odporúčam naštudovať si vlastnými očami tú spomínanú legislatívu, návštevný poriadok, atď. a až potom sebavedome vystupovať.

Soňa, don't feed the... však ty vieš čo.

MisoM

len tak na okraj, staci precitat fakty k clanku, datum tury je 17.09.2016. Takze aka sezonna uzavera?

Kabrheľ

Pani Mäkká ja Vám vykám.Ste novinárka? Profesionálna? Aspoň sa trápne nechváľte Vašim neuváženým počinom. Na margo toho študovania: Návštevný poriadok TANAP-u je neplatný už pätnásť rokov, zrušil ho Najvyšší súd. O tom zrejme nemáte ani tušenie. Platí ale zákon o ochrane prírody a ten stanovuje pohyb len po značených chodníkoch. Je množstvo iných, možno menej atraktívnych lokalít na Slovensku k inštruktáži VHT, tie sa ale menej hodia k sebaprezenácii na sociálnych sieťach. Ste skutoční milovníci prírody?

AchJaj

Este raz aj pre menej chapavych. Clanok zacina "Je neskorý letný večer". Kde tam je uzavera v neskorom letnom veceri??

Sona

Na dotycneho pana by som vobec nereagovala, lebo nam to len zahlti forum k clanku.

AchJaj

Pravda, navrhujem uz na trolla nereagovat a bude klud ;)

Vrana

Uf celkom napinave to zlanovanie v dazdi :-) Kazdopadne dobre rozhodnutie otocit sa na zostup.

PaliT

Článok mi pripomenul cestu Karoušek-Nejedlo, ktorú som kedysi liezol na Zadný Kopiniak, hore nás zastihla hmla a Karbunkulový hrebeň bol potom mokrý a zdal sa nám nejaký dlhý, no celkom pekná túra to bola.

Scénicky je to skvelá časť Tatier.

Knor

Zda sa, ze pri dostatku casu a fajn pocasi by to malo byt vcelku v pohode. Uvidim, co sa o mesiac bude dat postihat.

.ph

Karbunkulovy hreben je pomerne kratky. Pri dobrom pocasi sa to da absolvovat celkom rychlo. Za Prednym Kopiniakom je uz hreben dost exponovany a je to lezenie do 3 UIAA. Tazsie pasaze sa vsak daju obist traverzom zo strany Cervenej doliny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum