Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Predný Kopiniak

Diskusná téma K článku: Predný Kopiniak

Pôvodne to mala byť tatranská klasika - Karbunkulový hrebeň. Kvôli zhoršujúcemu sa počasiu sme sa však zastavili na Prednom Kopiniaku a radšej sme zostúpili na Chatu pri Zelenom plese, kde sme pokračovali v opakovaní základov vysokohorskej turistiky.

Knor

Peto, spravne si si predstavil, avsak Vy chodievate ine tereny. Mne viac vyhovuje turistika sem-tam s 2-kou. Ak sa vyskytne 3-ka, tak nie moc exponovana.

Knor

Hej, hej, pre mna vypada najrealnejsie to obchadzanie zo strany Cervenej dolinky. Vo vseobecnosti, do 3-jok sa po zlych skusenostiach uz nechcem pustat.
Netvrdim, ze tam pojdem sam, ale pokial je to mozne, chcem ist takym terenom, ktorym by som to zvladol aj sam.

Vrana

hm onee, Karbunkulovy nepoznam

ale dalej po hlavnom hrebeni smerom na Kolovy to nie je az take izi-pizi. Kolova strbina medzi Zmrzlou vezou a Kolovym stitom je tazka a exponovana. Na Kolovy spravny smer postupu nie je jasny a ani teren nie je jednoduchy.

Martina ako vyznavaca solo turistiky by som tam neposielal.

Peter61

knor :
aj cez Kolovy a Malu zmrzlu d. to vies dokoncit

.ph

Karbunkulovy hreben je pomerne kratky. Pri dobrom pocasi sa to da absolvovat celkom rychlo. Za Prednym Kopiniakom je uz hreben dost exponovany a je to lezenie do 3 UIAA. Tazsie pasaze sa vsak daju obist traverzom zo strany Cervenej doliny.

Knor

Zda sa, ze pri dostatku casu a fajn pocasi by to malo byt vcelku v pohode. Uvidim, co sa o mesiac bude dat postihat.

PaliT

Článok mi pripomenul cestu Karoušek-Nejedlo, ktorú som kedysi liezol na Zadný Kopiniak, hore nás zastihla hmla a Karbunkulový hrebeň bol potom mokrý a zdal sa nám nejaký dlhý, no celkom pekná túra to bola.

Scénicky je to skvelá časť Tatier.

Vrana

Uf celkom napinave to zlanovanie v dazdi :-) Kazdopadne dobre rozhodnutie otocit sa na zostup.

AchJaj

Pravda, navrhujem uz na trolla nereagovat a bude klud ;)

Sona

Na dotycneho pana by som vobec nereagovala, lebo nam to len zahlti forum k clanku.

AchJaj

Este raz aj pre menej chapavych. Clanok zacina "Je neskorý letný večer". Kde tam je uzavera v neskorom letnom veceri??

Kabrheľ

Pani Mäkká ja Vám vykám.Ste novinárka? Profesionálna? Aspoň sa trápne nechváľte Vašim neuváženým počinom. Na margo toho študovania: Návštevný poriadok TANAP-u je neplatný už pätnásť rokov, zrušil ho Najvyšší súd. O tom zrejme nemáte ani tušenie. Platí ale zákon o ochrane prírody a ten stanovuje pohyb len po značených chodníkoch. Je množstvo iných, možno menej atraktívnych lokalít na Slovensku k inštruktáži VHT, tie sa ale menej hodia k sebaprezenácii na sociálnych sieťach. Ste skutoční milovníci prírody?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov