Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sa buduje tím 1. - Rakytov

Diskusná téma K článku: Ako sa buduje tím 1. - Rakytov

Tento rok je pre mňa rokom budovateľským. Okrem housebuildera (staviteľ domu), ktorý zákonite súvisí s bodybuilderom (viď nosenie tehál) sa zo mňa stáva aj zručný teambuilder („budovateľ kolektívu“). Svedčia o tom dve akcie, ktorých som sa zúčastnil, ba priam ich aj organizoval. Ako tmel kolektívu mi poslúžila turistika, hlavné heslo znelo: „Nielen guláš zjesť, ale i horu vyliezť.“

Possum

Ale zase bolo to v mojich turistickych zaciatkoch, mozno som bol len kyptavy a da sa to prejist s mensimi ujmami. Ale celkovo, kosovka je svina.

Knor

No, zivot neni pericko. Ale vdaka za info. Takze sa tam da dostat, len je to trosicku narocnejsie. (Kosodrevinou som siel uz par krat, dohromady kilometre, no nie je kosodrevina ako kosodrevina.)

Opossum

KNOR: Kosodrevina Ti prekaza. Ja som raz si raz dal Cierny Kamen cez kosovku a výsledok boli roztrhnute nohavice, ruksak a jazva na ramene, ktoru mam dodnes. Postup 1m za 1 min. Pricom odmena 0, lebo aj tak nevidis, kde si.

Knor

Vdaka. Tak sa budem tvarit, ze ja mam este zimu :-D . (Kosodrevina mi neprekaza, no zlanovat nechcem.)

Ran

Cez Minčol ide normálne chodník. Na Tanečnicu zo Sev. Rak. sedla tiež začína výrazný chodník (je vidieť aj na titulke), ale neviem, pokiaľ ide.

Rast

Tak cez skalnu alpu ide chodnik, ale oficialne len v zime, ked je tam tycove znacenie, v lete ide popod vrchol, je to rezervacia ci co. V zime je to lavinozny svah, tak preto znacku posunuli vyssie. Cez Mincol si nepamatam ci je chodnik, ide to kusok od vrcholu a bolo to tam aj zarastene. Cierny kamen, ako som pisal, chodnik ide na prvy vrchol od Ploskej, dalej je to udajne predieracka cez kosodrevinu, ale dostat sa tam da, na vrchole je aj kriz, takze ho tam musel niekto dat. Dolu musis asi spat po tej istej ceste, pokial nie si horolezec. Tak isto aj Suchy vrch obchadza znacka, kedysi sla priamo vrchom, dovodom je opat ochrana prirody, ako vzdy a vsade na Slovensku. Ani hlavny hreben nema znacku stale cez vrcholy, pred Krizou ide znacka trochu popod vrcholy. V zime sa to tiez casto obchadza popod, ale vyskovy rozdiel tam nie je velky.

Knor

Rast - ano, tak. Samozrejme, najatraktivnejsi je Cierny kamen. Su tam vsak aj dalsie kopce. Napriklad na Skalnej Alpe je znazorneny vyhlad, znaceny chodnik ide popod. Atd.

Naprklad na konkurencnej mape (iny podklad) je cez Mincol zobrazeny chodnik. Podobne aj cez Tanecnicu (Ty si teraz povedal preco) a Skalnu Alpu. Je to vsak vec podkladu, ktory nik neaktualizuje. Preto som chcel vediet, ci je to hrebenom aspon vo vacsine pripadov prechodne/prechodene.

Rast

dosledna hrebenovka - to neviem, ako myslis, asi ze ide presne po hrebeni a nikde bokom? Myslis cast hrebena Velkej Fatry smerom na rakytov? Chodnik siel kedysi z Rakytova dole cez Tanecnicu, ale ho zrusili - ochrana prirody, zimny ide popod, ale pred Smrekovicou ide az hore na hreben kvoli lavinovemu svahu. Na opacnu stranu cez Cierny kamen - tam znacka nejde, ani suvisly chodnik, ale prejst sa tam udajne da, ale asi len jednym smerom - od Ploskej, zliezt sa na stranu k Rakytovu asi neda. Jedine to nejak zlanit.

TomXX

Myslím že zimné tyčové značenie vedie cez vrcholy.

Knor

Je zaujimave, ze turisticka znacka vedie v tomto hrebeni Velkej Fatry na jediny vrchol - na Rakytov. Neviete ci je tam preslapana dosledna hrebenovka vrcholmi? Je tam (neznaceny) chodnik?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov