Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma ochrana obuvy

Diskusná téma ochrana obuvy

poradte prosíim čím ošetrovať hanwag zentauri. dakujem

Vladeno

Scarpa Escape GTX. Rok zakúpenia 2009. Scarpa Mont Blanc GTX. Nikdy som nepoužil žiaden vosk, žiaden krém. Len sprejovú impregnáciu, vhodnú pre goráč, od našej Monety. Koža na oboch topánkach, úplne v poriadku. Žiadne popraskanie, žiadne prešúchané šitie, proste nič. Nikdy nepremokli. Na eskejpoch sú samozrejme známky obnosenia, na kvalite to nepoznať.

Tecumseh

Impregnácia na báze vody nefunguje tak isto ako veškeré eco-sráčky čo sa teraz snažia nanútiť ľuďom.Perwanger ako taký je hodne vode odpudivá koža.Výrobca jednoznačne na impregnáciu odporúča sprej s flourcarbonom a ten aj docela funguje.Voskom akurát túto špičkovú kožu zničíš...

Remy

Len Hanwag nerobi z Perwanger koze ale nubuku, ktory je o triedu nizsie.
Perwanger je od nova napusteny tusim silikonovym olejom.
Ak tam po case napatlas vosk, moze sa stat, ze pri velkom mnozstve upchas aj gtx.
Ak pouzijes impregnaciu v spreji, ta nema dlhu vydrz. Hlavne v mokrom snehu a trave ide skor dolu.
Jedno lepsie ako druhe, ze?

Na LS Karakorum z prewanger koze pouzivam impergaciu v spreji a sem tam cez zimu jemne prebehnem voskom. Mam ich cca 1,5 roka a zatial je koza v super stave.

Lubo

Ja by som na to daval nieco na baze vody. Ak sprej, tak s mechanickou pumpickou. Su tiez take, co maju na konci taku spongijku. Inac aj Hanwag robi osetrovaci pripravok, takze by som tipol, ze to bude asi to, co vyrobca k tomu odporuca :-).

Tecumseh

Určite nie žiaden balzam s voskom len by si zničla skvelú kožu, jednoznačne sprej gamisport.sk/…/impregnacia-gr… toto považujem momentálne za najlepšiu voľbu, ale presne henten od Grangersu, lebo robia aj podobný a ten je na prd.

Boro

Tak, ako keby boli z nubuku. Stále je to koža.

Liska

Zdravím,
Kupila som si topanky z Perwanger kože, ktora je drsnejsia. Doposial som mala nubukove topanky a pravidelne som ich osetrovala balzamom na kozu z vcelieho vosku. Na obale sa, ale pise, ze sa ma pozivat len na hladku kozu. To znamena, ze en balzam na tieto topanky pouzivat nemam? Vedeli by ste mi poradit nejake tipy ako takuto perwangerovu kozu osetrovat? Ide o topanky Asolo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum