Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hornorakúske predhorie - Traunstein Ostgrat

Diskusná téma K článku: Hornorakúske predhorie - Traunstein Ostgrat

Traunstein je jeden z najkrajších kopcov Rakúska. Nie je príliš vysoký. Nemá 3000 a dokonca ani 2000 metrov. Leží však na samom okraji Álp, za ním je už iba rovina. Vďaka tomu sú z vrcholu 1691 metrov vysokého kopca nádherné výhľady. Stačí, aby človek raz videl mohutné bralo týčiace sa nad jazerom Traunsee (470 m) a vie, že raz hore vylezie. Mne sa to pošťastilo trikrát, pričom tohtoročná túra bola mimoriadne atraktívna.

Knor

Musim to sem pridat. Pohlad na Traunstein ponad jazero z protilahleho kopceka Kleines Sonnstein.

Knor

Na kazdom vystupovom chodniku je istenie (tie bez istenia su lezecke trasy), ale istene chodniky su nenarocne. Videl som tam dohromady jednu skupinu ludi s feratovymi setmi, ale aspon stovku ludi bez nich. Treba ist na Naturfreunde Steig. Ten zacina zostra, takze ked sa clovek na to nebude citit (je to B-cko), tak pojde dalej po ceste a pojde hore Mairalm Steigom. To je A/B-cko a tam set nepotrebuje vobec nik. Lano je tam pre pripad snehu, ci ladu. Samozrejme, je to horska tura, treba ocakavat strmsie svahy a slusne prevysenie.

Tomas.teicher

Pekné foto, vďaka za tip :) Dá sa tam ísť aj ako normálny turista, mimo ferraty, povedzme ak by som aj oželel výstup až na samotný vrchol?

Knor

Pre Vas dvoch by to bola malina, ale myslim, ze by sa Vam to pacilo. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum