Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Xtorm Evoke – powerbanka so solárnym nabíjaním

Diskusná téma K článku: Xtorm Evoke – powerbanka so solárnym nabíjaním

Smartfóny poskytujú čím ďalej širšie uplatenenie v outdoore – najmä v oblasti navigácie a fotenia. Intenzívny deň v horách vie úplne spotrebovať batériu a pokiaľ nie je možnosť večerného nabitia, nielenže na druhý deň už nič neodfotíte, ale najmä si ani v prípade núdze nezavoláte záchranu. Najjednoduchším riešením problému sú prenosné batérie, tzv. powerbanky, ktoré doma nabijete a potom zopár krát doplníte šťavu v teréne. Niektoré z nich majú aj funkciu solárneho nabíjania. A práve taká je Xtrom Evoke.

Peter61

lubo, cele zle.
Ludi s malymi skusenostami na horach to tlaci , aby namiesto vsetkeho potrebneho (navigacia, mobil ) mali smartrtfon. K tomu si este pridame fotenie a funkciu svetla. vysledok : mnozia sa pripady uviaznutia / opatracky kvoli zchochnutemu svetlu, mobilu.
Kto si vyskusa zaznam 12 hod. trasy so svojou vybavou najprv v nedelu okolo baraku pred tym, nez vyrazi na hory ?
Na Soliskovom hrebeni takto jednemu z nas "vypadol" mobil.

Peter61

vecicka by bola este viac OK, keby mala nejake oka na prichytenie na vrch plecniaku :
cely den nabijam paverbenk a v noci z paverbenku smradfon.

Lubo

V ramci dostupnych panelov ma toto slusny vykon, zial techonologia este nie je tak daleko, aby bol ten vykon dostatocny pri tak malej ploche aku mame k dispozicii.

Vecicka je OK pokial je niekto viac dni na nejakom zrube/salasi, kde nie je prud a moze ten panel niekde na stalo umiestnit. Vtedy mu to da 1 nabitie telefonu denne, co moze byt fajn.

John.sp

99€ za 10000mAh so solárom.
Ľudia majú fakt moc peňazí navyše keď si kúpia toto.

TomXX

Podľa mňa blbosť ako voda v koši. Presne preto, čo píšeš - večer slnko nesvieti, cez deň to neviem aj tak poriadne nabiť a výkon panelov je biedny. A dať za to kilo... to už vôbec nekomentujem. Mám čínsky powerbank s dvoma 18650 akumulátormi a som spokojný. Na druhej strane, ak som niekde vonku, mobil mám v letovom režime a do mapy pozerám len výnimočne. Trasu logujem cez garmin Fenix3, tie vydržia cca 40 hodín a majú tuším 180 mAh akumulátor.

"Online freaks" nech si nosia aj autobatériu :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum