Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zbojnícka jaskyňa

Diskusná téma K fotke: Zbojnícka jaskyňa

Jaskýň s rovnakým názvom je na Slovensku niekoľko, táto sa nachádza medzi obcami Chtelnica a Dechtice. Nenápadne ukrytá, na okraji poľa. Podľa zoznamu slovenských jaskýň je hlboká 17m a dlhá 85m. Patrí do Dobrovodského krasu, ktorý sa v tejto lokalite ešte člení na Chtelnický kras. Jaskyňa má samozrejme uzáver, toto je pohľad zboku cez menší otvor. Nedá sa ním dostať dnu. Podľa stôp v okolí a aj priamo na vnútornom rebríku sa v nej pracuje. Ako som sa nielen dnes, ale aj v minulosti presvedčil, okolie vie zaujať rôznymi výtvormi. A aj keď si človek myslí, že doma všetko pozná, vždy ho niečo zaujímavé vyvedie z omylu.

Vladvlad

Vďaka za doplnenie krtko, predpokladám, že ste jeden z tých, čo sa tomu venujú. Nech sa vám darí. Mne ako turistovi, stačí aj pohľad takto zvonku :)

Krtko123

Potrubie slúži k odsávaniu vzduchu z najhlbšej časti, tak aby bola zabezpečená cirkulácia vzduchu, kedže prirodzená tam nie je. Máte pravdu intenzívne sa tam pracuje. Údaje o veľkosti už sú prekonané a pokračuje sa stále ďalej, ale je tam veľa blata.

Vladvlad

Ahoj Vlado, vďaka. Všetko je v poriadku. Niekedy sa udejú veci, kedy človek nemá chuť na niečo čo ho zaujíma a baví.
A k jaskyni, otázka by mohla byť, na čo slúžia tie dve žlté potrubia. Na nejaké káble, odsávanie blata? Netuším. Skôr to pripomína nejakú baňu.

Vladimir50

Vlado, vitaj späť na hikingu.
Kde si sa dva roky túlal?
vj

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky