Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Pajštún a Dračí hrádok s deťmi

Diskusná téma K článku: Na Pajštún a Dračí hrádok s deťmi

Pekné stále počasie, ktoré udrelo koncom leta, si priam pýtalo byť vonku, navyše keď staršiemu synčekovi o chvíľku začne škôlka a nám všetkým režim. Keďže už sme boli po tatranskej dovolenke, museli sme sa uspokojiť s nižšími kopčekmi. Tie ale majú tiež svoje čaro, navyše aj komáre kamsi zmizli, takže na túlanie s deťmi budú ideálne. Keďže Kubko má rád k vandrovaniu ešte ďalší program, pridala som aj dve zrúcaniny.

PaliT

Tak nejako si matne spomínam, že zhruba 1970 som bol na nejakej takejto túre s rodičmi. V pamäti mi utkvel hrkot vozíkov lanovky z kameňolomu do stupavskej cementárne, vtedy ešte bola v prevádzke. Už vtedy bola táto oblasť klasika pre výlety s deťmi.

Sona

Vdaka za dalsie zaujimave info z tejto trasy!

MisoB

Viac o tých škľabiacich sa kamenných tvárach nad vchodm sa dá dočítať tu panorama.sk/…/226 . Postupne odpadávajú :( Foto je z roku 1980, keď tam bolo o jednu viac - nerátajúc tú malú :)

Pafi

Ahojte,
v auguste 1981 som prvýkrát prechádzal Mk cez Biely kameň, Dračí hrádok, Pajštún. Podľa staršej mapy mal byť z Kozliska ďaleký výhľad, no na vrchole bol nevýhľadový bukový les. A aj stožiar - ako sa dnes z linku dozvedám - maják. Konštrukcia o štvorhrannom pôdoryse bola veľmi hrdzavá no nedalo sa tam nevyliezť. Bol som až hore na tej plošine, to všetko kvôli netradičnému pohľadu na Pajštún. Poviem Vám, riadne sa to hore vo vetri húpalo, no dobrodružstvo ako hrom. Pri ďalšom prechode v r. 1985 som na ňu liezol znova. Takže vtedy ešte stála. Nasledujúca návšteva hradu bola 1988 a vtedy som ju z hradu márne hľadal, no pri nej hore som nebol. Toľko k zániku tejto veže.

Vladvlad

Príjemná prechádzka.
Priamo na vrchole Kozliska vraj bola kedysi nejaká malá rozhľadňa. Stále sú tam viditeľné jej betónové základy. Alebo to bol len stožiar?
Pri tabuli o ťažbe mangánových rúd pod Dračím hrádkom, sú dobre zachované pozostatky po tejto ťažbe. A tesne nad asfaltkou je vidieť aj banskú haldu a zavalené ústie štôlne asi z prieskumu v 50.rokoch 20.storočia.

Knor

Klasicka trasa :-). Na tom nudnom useku za Pajstunom som vidal muflony.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum