Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dedečkova chata

Diskusná téma K článku: Dedečkova chata

Do rodiny horských chát Nízkych Tatier sa pred časom vrátila menej známa Dedečkova chata ukrytá na krásnom mieste v kopcoch medzi Breznom a Bystrou. Leží v blízkosti prímestskej rekreačnej zóny metropoly Horehronia na bočnom výhľadovom hrebeni medzi priesmykom Vagnár, Mýtom pod Ďumbierom a Valaskou, kde sú pekné vychádzkové trasy.

Adushka

Dedečkovu chatu sme navštívili teraz v nedeľu, dali sme si napešo trasu z Pohanského aj s oboma našimi bambuľami (7,5m a 2,5r). Vďaka peknému počasiu bolo dosť ľudí napešo, na bežkách, aj na skialpoch a k tomu zjazdovkoví lyžiari, ale na chate stíhali všetko na jednotku. Super :)

SatelitHomer

"Krásne výhľady na nízkotatranskú prírodu z inak nedostupných výšok sa dozaista stanú lákadlom pre nových návštevníkov nášho kraja a destinácie Horehronie" také bludy môže vypustiť len tlčhuba Lunter. zase topí ďalšie tisíce?
LOL ľudia sa budú chodiť pozerať na tie elektrické špagáty 115m od rozhladne. mne úplne bude stačiť lúka 1,5km vychodne z ktorej je fotka.
a tie Lunterove nedostupné výšky!!! niekto by mu mal povedať že 2km severne ide TZT po hrebeni tiež s názvom Horne lazy čo je o 100m vyššie a netreba tam nič stavať. jedna zamknutá veža tam už stojí. výhľad z lúky úplne postačí (písane k linkovanemu vrcholu)

Janovarga_logout

voda
k dostupnosti vody z vodovodu by som pridal poznámku, že závisí od počasia. My sme tam boli v auguste (2018) a vodu na rozdávanie nemali, ani wc sa nedalo použiť.

MisoB

Zapni si vrstvu "Chaty, útulne..." a máš ju tam. Pokiaľ máš na mysli topo podklad, je to otázka na vydavateľa.

Tomka

Prečo nie je Dedečkova chata zakreslená na Hiking mape?

Gustoh

Zelena znacka od Dedeckovej chaty do Bystrej je dost nejasne znacena.Na luke pod chatou je niekolko zelenych znaciek na stromoch ale spravna cesta je dole nedaleko pramena smerom do lesa do hustiny.Je tam trochu vidiet vychodeny chodnicek.Z Bystrej sa to da celkom dobre prejst aj ked aj tato trasa uz postupne zarasta.Mozno by nebolo od veci aby niekto z chaty spravny smer zelenej do Bystrej oznacil zretelnejsie.

FunTTomas

tono: aj by som napísal, ale od januára som ceny zabudol, keď som tam bol.

Tono

Tomas, mohol si zistit ake maju ceny za ubytovanie, lebo ani na ich webe nemaju uverejneny cenník. Mne sa nepaci zvolena architektura tzv. aplskeho stylu. Apropo, povodna buda sa aspon mne paci viac :)

Muska

Dá sa a je to parádna trasa. Chcel som ísť teraz na jeseň no hore napadalo snehu.. tak o rok.

Fizik

Mňa zaujali tie smerovníky cyklotrás a pozerám že by sa odtiaľ malo dať vyšlapať na Čertovicu. Na jar to určite pôjdem vyskúšať.

Muska

Hodne som počul, no ešte som tu nebol, ale asi sa pár krát pristavím zohriať popri bežkovačkách.. Dík za priblíženie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma