Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kmínek

Diskusná téma K článku: Kmínek

Neďaleko od horského a hraničného priechodu Bumbálka sa nachádza niekoľko horských chát s možnosťou občerstvenia a ubytovania a jednou z nich je Chata Kmínek. Leží vo výške 872 m priamo na hranici ČR a SR. Prvé turistické objekty tu po roku 1918 postavili František a Vincent Kmínkovci. K objektu krčmy pristavil v roku 1948 Vincent Kmínek ubytovaciu časť. V roku 1990 sa tu mal stavať nový hotel, no k jeho realizácii nedošlo. Terajšia chata mala slúžiť ako ubytovňa pre robotníkov a následne mala byť zbúraná. Chvalabohu k tomu nedošlo a od roku 1996 je v súkromných rukách, majiteľ Robo Gajdoš ju zrekonštruoval a neustále ju rozširuje.

Janabilesova

S deťmi sme dnes vyšli ku chate aj po modrej od Makova časti Potok. Snehu tu bolo dostatok, na spiatočnej ceste super lopárovačka. Osada Bitalovci je pekným spestrením. Na trase sú aj 2 náučné tabule o Makove a jeho prírodných zaujímavostiach. Kuchyňa na chate nesklamala, bolo tu aj veľa bežkárov. Na modrej značke sme stretli iba chalupárov.

Janabilesova

Aj 8.5.2019 vo sviatok mali na chate otvorené. Kuchyňa nesklamala, deti potešili pekné magnetky a pečiatka do zápisníka. Z Vyšného Kelčova cez Skalu alebo cez Volársku sa dá urobiť pekný okruh, ktorý zvládnu aj menšie deti, či seniori.

Sobi

aj my sme boli tento víkend na Kmínku ubytovaní...bolo super, super varia a ževraj je to najtmavšie miesto v noci..krásne bolo vidieť hviezdy :-) išli sme na bežkách no skôr sme boli sklamaní z trasy, pretože sme stratili stopu pri SKI BÍLÁ a z tadiaľ sme museli ísť peši s bežkami v ruke :-) inak odporúčam :-) Beskydy sú krásne a boli neskutočné výhľady na Malú Fatru a zdalo sa mi, že vidím aj Roháče (ale to som si nebola istá):-D

Janabilesova

Dnes sme navštívili chatu Kmínek pešo s deťmi od Bumbálky, so sánkami. Bola to dobrá voľba, v chate sme mali šťastie na voľné miesto, a tak sme ochutnali výbornú cesnačku a kurací rezeň s varenými zemiakmi. Chutilo. V týchto dňoch je na hrebeni doslova a do písmena bežecký raj, ktorý dopĺňajú krásne výhľady na Lysú Horu, Travný...

FunTTomas

taktiež môžem potvrdiť len pozitívne skúsenosti z pobytu. Mali sme šťastie, že sme boli na chate len my, čo ešte umocnilo veľmi dobrý prístup chatára a jeho ženy, ktorá bezchybne varila.

Taros

Chatu Kmínek, vřele doporučuji: čistý vzduch, příroda, naprosto vynikající a domácí kuchyně paní chatárky, příjemná a ochotná obsluha pána chatára i s milím popovídáním.
Určitě stojí za navštívení.

Bazin

Skvela chata. Pohodovy zasnezeny vikend sme tam prezili. Pre inspiraciu peciatok chtivych prikladam peciatku a aj z ostatnych chat ci hotelov a rozhladne.

Skoko

Zažil som za posledné dva roky na tejto chate dve perfektné zimné sústredenia z futbalistkami FC Union. Personál, majiteľ s rodinou perfektný ľudia, proste miesto kam sa človek vracia s radosťou. A tá kuchyňa no proste fakt nezabudnuteľné.

Boro

Ja som tam jedol úžasnú držkovku. Nezabudnutelné.

Tono

Vyborna chata, ja som bol velmi spokojny!

Pavol "Chodec" Horvath

Na chate som bol vrucne privitany. Dostal som zadarmo cesnacku. Ked sme sa bavili o mojej ture (dosiel som tam peso z kosic po snp cez velku fatru, ruzomberok, oravsku priehradu a babiu goru) dostal som i lizatka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma