Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Takí a také sme boli alebo pánu učiteľovi z lásky

Diskusná téma K článku: Takí a také sme boli alebo pánu učiteľovi z lásky

Občas ma prepadne nostalgia, spomienky na niektoré chvíle, ktoré sú mi milé a ktoré by dnes už vyzerali a vyzerajú úplne inak. Bolo to dávno. Nechcem povedať, že vtedy to bolo lepšie, ale každopádne to bolo iné a pre mňa vzhľadom na emócie, ktoré cítim ešte dnes pri pohľade na fotografie z tej doby, krásne, voňavé a šťastné. Také sú najmä spomienky zo strednej školy, keď sme svoje dospievanie a prvé zaláskovanie prežívali veľmi intenzívne.

Knor

Jeden Martinka (neviem ci Janko) nas ucil zemepis. Vratil sa na skolu ked som bol 2-hak, no vraj na nej ucil aj volakedy prv. Ucil vsak iba zemepis, ziadny telocvik. Moze to byt on? Bol v pohode, ked sme vyplnali slepu mapu, tak otazky typu "Pan ucitel, neviem to precitat. To na Arabskom poloostrove to je 4-ka, ci 6-ka?" bral v pohode. (Boli sme matematicka trieda. To ci a ako vieme zemepis, to nikoho netrapilo.)

DanielaM

Dakujem za mile komenty :-) , spomienky su krasnym bohatstvom kazdeho z nas.
Martin, nasho triedneho podla vsetkeho nepoznas. Si mladsi rocnik a pan profesor Janko Martinka vdaka svojmu "liberalnemu pristupu" k predpisovej discipline nasu skolu o par rokov opustil a posobil dalej na Dopravnej priemyslovke na Kvacalovej ulici.
Stasny a vesely vstup do Noveho roka zelam vsetkym "hikingacom" :-)

Peter61

Aktualna krylovka na Rockovej republike :
(Daniel Landa)
Morituri te salutant

Zdenči

Oproti "komentátorom" podomnou som sice len taký mladý sopliak, ale som rád, že podobné som mohol zažiť ešte aj ja. Triedny v škole nad nami vládol tvrdou rukou, ale čo sa stalo na výletoch ostalo len tam. A verte tomu, že banda vyše 20-tich chlapov dokázala navyvádzať všetko možné.

Adina

Danka, bolo krásne bolo fajn. Tiež som si zaspomínala :-). Mám pocit, že dnešní mladí ľudia také niečo nezažijú.

Pencurák

Daniela,ako cez kopirák si mi pripomenula môj stredoškolský lyžiarsky kurz v Poráčskej doline zo začiatku 80-tych rokov.Gitara,Kryl,tajné lásky,tajné pivo...krásne spomienky :)

JarinoM

No,boli to krásne,ale už dosť dávne časy. Tento rok sme mali stretnutie po 40-tich rokoch...

PaliT

Mne ten článok pripomenul nielen lyžiarske na základnej a strednej škole, ale aj ten vysokoškolský, školy v prírode a všetky tie brigády, kam sme chodievali.

A pri čítaní mi stále chodil hlavou tento nápev: m.youtube.com/watch?v=y3KEhWT…

Knor

Mam pocit, ze to na com sedite su satne a pri rekonstrukcii ich zrusili.
V suvislosti so stredoskolskou lyzovackou som sa nedavno syna pytal, ci vie co to znamena "dat niekomu bicykel". Nevedel. Tak som mu to vysvetlil. Holt, dnesna mladez nie je horsia ako sme boli my. Skor naopak.
(Celkom by ma zaujimalo, ci toho Vasho triedneho mozem poznat.)

Peter61
:-) jezuistska chata s portretom dr.Husáka v hale, 16 rocni "osmacikovia" ( gymnazisti, co vynechali 9.triedu ZDŠ ... -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum