Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najvyššie kopce Slovenska - sever

Martin knor

Aha, uz to vidim. Tu Horku mam celkom cestou, na jar som slubil ist s kymsi na budzogan :-).

Martin knor

Ahoj,
Na Cibulkovej som este nebol, no pohladom do mapy sa mi Diel paci ako najvyssi kopec kotliny viac :-). Tu Horku neviem najst, su tie suradnice spravne?
Pripadne mi posli e-mail.

Tomas Vohlarik

Jablunkovske medzihorie - Kykuľa, vsetko plati tak ako pisal Martin, akurat vrchol je uz vyznaceny.

Mroslav Brindza

Opäť nebudem súhlasit Javorový vrch nie je v Oravskej Magure, nemôžme to celé prekopať

Mroslav Brindza

Česka republika : sú aj tam podobné nezrovnalosti? dalo by sa to predpokladať.

Mroslav Brindza

Rakytovec ani Štrbske Pleso nie su v Tatrach, preto by mal zostať, ale v kotline, tu by sme sa asi viacerí nezhodli

Knor

Petrovu som povazoval za sucast Sulovskych vrchov.

Udo

Pri tej Žilinskej kotline by som navrhoval pozriet sa na Petrovu 637 zapadne od rajca. urcite splna podmienku prominencie

Knor

Michal, je to ako pises. Tie koty su vyssie ako Diel, problemom je, ci su to este kopce (a nie uplazy Malej Fatry). Diel ma o dost vacsiu prominenciu. Na tychto dvoch som este nebol, no mozno sa na ne pojdem pozriet. Inak, podobnych vyssich kot s nizsou prominenciou je v tomto zozname viac :-).

FS

cca pred deviatimi rokmi ma inšpirovali dve knihy. najvyššie vrchy Slovenska a najkrajšie vrchy Slovenska. Dal som sa na zdolávanie. Povedal som si že skúsim zdolať najvyššie a najkrajšie vrchy bývalého ČESKOSLOVENSKA. Zoznam som si doplnil aj o pramene riek, najnižšie miesta.....a iné NAJ bývalého ČESKOSLOVENSKA. Mám na konte 195 dosiahnutých cieľov. Dúfam že vďaka vašim článkom si zoznam vrchov ešte rozšírim a zdravie mi dovolí túlať sa. prechádzam bývalé ČSSR od Ašu až po Ukrajinu.

Knor

Zdravim. Tento zoznam som videl. Na Internete je podobnych zoznamov viac a prave kvoli nim sme sa rozhodli napisat tuto seriu. Totiz tie zoznamy sa lisia a v niektorych pripadoch neuvadza spravny kopec ziaden z nich.
Zaraza ma, ze tieto zoznamy maju zle aj najvyssi kopec Bodvianskej pahorkatiny, hoci ten sa da najst uz v Malej Encyklopedii Slovenska. Tu uvadzana Musinka je hlboko vnutri Slovenskeho krasu. A co sa tyka samotneho Slovenskeho krasu - 1 km juzne od Matesovej skaly je vyssia kota.
Pri klasickych pohoriach samozrejme problem nie je, tam panuje vseobecna zhoda. A aj tam kde zhoda nepanuje, boli tieto zoznamy podnetne.

O. Brandos

P.S.: Na odkazovaném souboru na skgeodesy.sk je Gerlach uváděn s výškou 2 655 m… Takže tvá tvrzení o "zastaralých" údajích jsou nepodložené. Výška je plus mínus podle zdroje, což ale nic nemění na tom, že Gerlachovský štít je nejvyšším vrchem Tater. A to i v onom téměř 9 let starém článku s tabulkou.

O. Brandos

Heh, budu spoléhat i nadále na svůj článek a stejně tak na používané mapy. Prostě jen "objevuješ" již dávno objevené, resp. stanovené :-))

Rc1

otakar ano asi je to tak. ale ten clanok na ktory si dal odkaz je potom v podstate nanic lebo iba kopiruje chyby v mapach a nedava ziadnu pridanu hodnotu. takze na ten clanok a jeho udaje by som sa radsej nespoliehal. tu na hikingu mas o tom lepsie a zda sa mi ze hlavne presnejsie informacie radsej by som cerpal z tychto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma