Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najvyššie kopce Slovenska - sever

Diskusná téma K článku: Najvyššie kopce Slovenska - sever

Do severnej skupiny geomorfologických celkov sme zaradili naše najvyššie pohoria, čiže Tatry, Nízke Tatry, Oravské a Kysucké Beskydy, Veľkú a Malú Fatru, Chočské vrchy, ako aj priľahlé oblasti. A práve v priľahlých celkoch je určenie najvyššieho kopca pomerne náročné. Oblasti sme zoradili abecedne a písmenom sme ich vyznačili na priloženej mapke. Za názvom oblasti nasleduje najvyšší kopec a stručný opis.

Skutrjohny

super clanek. jen tak dale:) musim si to nekam ulozit a alespon obcas z nej cerpat. jinak ja vzdycky myslel, ze Oravska vrchovina je to, co je mezi obci Oravsky Biely Potok, Chocskymi vrchy a rekou Oravou s nejvyssim vrchem Kopec (1251m). uznavam ale, ze to uz by oznaceni "vrchovina" nebylo na miste:)

Dzakomoo

super napad urobit taketo clanky! mam este taky podnet pri zostavovani dalsich clankov. ci by sa ku kazdemu vrcholu nedali napisat aj nasledovne informacie: ci je vrchol bud zarasteny bez vyhladov, alebo su kruhove vyhlady alebo len ciastocne (pripadne ak je vrchol zarasteny, ci je v blizkosti nejaka dobra vyhliadka). napr. pre mna je to jeden z dolezitych udajov pri planovani tur, a asi nielen pre mna. dik

Tonoo

Fajn článok,
ale mal by som otázku k výške Veľkého Choča. Pokiaľ viem a uvádza sa to aj na vrcholovej značke má výšku 1611 m n.m. tu a aj v linku od Misa sa uvádza výška 1608 m n.m. kde je teda pravda? sú to iba 3m, ale pri variante výšky Choča 1608 m n.m. by bol napr. Veľký Rozsutec 1610 m n.m. vyšší ako Choč a naopak...

existuje u nás dostupná a smerodajná databáza výšok vrcholov, sediel, plies... ktorej by sa dalo pridržiavať?

osobitnou kapitolou by mohli byť Tatry. Platí ešte Hlaváčkova mapa (svts.sk/…/Hlavackova_Mapa_Vys…), alebo je už niečo novšie v obdobnom rozsahu?
bolo by fajn niečo také mať.

ohľadom výšky Gerlachu, fajn článok PDF (www.lesytanap.sk/media/downloads/2007_03b.doc)

Pencurák

Výborne Martin,veľmi dobrý nápad s týmto článkom! Zozbieral si zaujímavé informácie, ktoré vie turista využiť pri plánovaní túry.Aj tá mapka s označením pohorí a priľahlých oblastí pomôže pri zorientovaní sa u menej známych kopcov.

Knor

Vdaka, no viacero informacii tu je od Tomasa. Predpokladam, ze on sa bude vediet fundovanejsie vyjadrit aj k tym nadmorskym vyskam. Taka databaza by aj mna zaujimala. Avsak ked si uvedomim, ze aj Ostredku museli ist vysku nedavno premerat, tak dost o existencii takej databazy pochybujem. Myslim, ze pre menej atraktivne vrcholy je clovek odkazany na mapy (na ktorych su vysky nie vzdy presne urcene).

Tidoj

Toto sa mi veľmi páči! Teším sa na ďalšie časti.

Rbr69

rovnako kvitujem, výborný článok

MisoB

Zopakujem link z prveho príspevku skgeodesy.sk/…/vrchy_maj_2016… . Podľa neho som kontroloval štandardizované názvy a nadmorské výšky. žiadnu podrobnejšiu databázu v SR nepoznám... ale nie som od fachu :)

Knor

Super databaza. Je ovela podrobnejsia, ako by som cakal. Vdaka za link.

Peter61

18.1.2017 15:21 Tonoo
Hlaváčkova mapa sa dá kúpiť na Zbojníčke

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov