Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najvyššie kopce Slovenska - juh

SatelitHomer

zrovna na tak ploskom vrchole som musel mať posunutý POI o 25m na Svýchod. tyč som obišiel cca o 3-5metrov a to vďaka tomu že som sa chcel vyhnúť hlbokemu snehu tak som zabočil vpravo na mojej fotke kde ho bolo menej. išiel som po pravej strane tej zarastenej hradby. už sa nedivím že som ju nevidel ani z druhej strany keď je taká obrastená

Martin knor

Pred par rokmi tam na polovyvratenej triangulacnej tyci vo folii visel nazov kopca. Podla obrazkov sa zda, ze tam ta folia (a asi ani triangulacna tyc) uz nie su.

SatelitHomer

Ostrôžky - Ostrôžka 877m
kedže som sa v lokalite objavil neskoro tak už nebol čas prejsť aj na Javorie takže ma čaká v decembri

SatelitHomer

Horehronské podolie Skalka 946m
Na Ondrejisko som sa nedostal tak aspoň druhý pokus o Skalku bol úšpešný,

SatelitHomer

Krupinská planina Kopaný závoz
kedže som sa tam objavil neplánovane namiesto Blatnice, tak som ani trasu nemal so sebou.
vďaka čomu som si užil dve kukuričné polia.

Tomas Vohlarik

Kopany zavoz vycupkany - sli sme nan z vychodnej strany, cca pol trasy po asfaltke, potom az ku triangulacnej tyci po lesnej ceste. Cestou sme nestretli zivej duse, sli sme dnes v nedelu. Asi to bude najlepsi den pre kazdeho, kto tam bude chciet ist. Cez tyzden som volal informatorke, ze chcem povolenie, povedala mi, ze sa ziadne nedavaju. VO Lest a este Turecky vrch su dva VO, kam sa vobec oficialne civilom neda dostat. Resp. ak ste firma a nieco idete do VO robit tak vam ho daju. Alebo v sprievode polovnika, v presne urceny termin a musite mat polovnicky listok.

Knor

Aha, uz vidim. Povazoval by som ho za uplaz Javoria. Ohladne vstupu do VO, da za vybavit povolenie, vid poznamku k Levocskym vrchom. Mozno som mal iba stastie, ale vojaci boli velmi ustretovi, nemal som s tym ziaden problem.

Udo

Dlhie diel mapy.hiking.sk/?x=19.29165… prominenciu ma ale urcite mensiu ako Kopany zavoz. To ale nic nemeni na fakte ze oba su vo VO lest a co som sa docital, vojaci si uctuju vstupne 500 eur :-)

Knor

Zdravim,
S Horkou pri Pohorelskej Masi nesuhlasim.
Ohladne Krupinskej planiny, priznam sa, ze tam som povazoval Kopany zavoz podla viacerych zdrojov za nespochybnitelny, tak som dalsie ani neskumal. Kde je ten Dlhy diel, respektive Kozi vrch? Na mape ho nevidim.
Pliesovska kotlina moze byt problematicka. Hradok je vyssi, no na Babinej SZ od obce som nebol. Nechal by som rozhodnutie na Tomasa.
Ohladne nadmorskych vysok Slovenskeho krasu (ale aj inych oblasti) vychadzame z modernej mapy zbgis, ktora vznikla inym sposobom ako starsia vojenska mapa. Viem akym sposobom vznikali tieto 2 mapy a chapem uskalia mapy zbgis ohladne rastra, no napriek tomu preferujem mapu zbgis. (To sa tyka menej znamych kopcov, znamejsie su v zozname, ktory uviedol Michal.)

Udo

najvyssi vrch Horehronského podolia je Hôrka 951 m pri pohorelskej masi. najvyssi vrch Krupinskej planina podla nadmorskej vysky je Dlhy diel 818 tiez vo VO Lest. Prominanciu ma ale asi nizsiu ako Kozi vrch. vrch Hrádok patri uz do Javoria. podla mna je najvyssi vrch Pliešovskej kotliny Babinsky vrch 520m nad obcou Babina. Preco uvadzate Dvornik ako najvyssi vrch Slovenskeho krasu ked podla RTM25 mapy ma nizsiu nadmorsku vysku ako Matesova skala?

FunTTomas

K fotodokumentácii boli doplnené fotografie Líščej diery z Bodvianskej pahorkatiny (fotky v prvom riadku).

FunTTomas

jfk: áno, máš pravdu, idem to opraviť. Vďaka za upozornenie.

TomasV: polom na Fabovej holi je dielom víchrice a následná devastácia celého masívu je výsledkom intenzívnej ťažby kalamity.

Daulagiri: nie, rozhľadňu na Poľane zatiaľ nebudujú, no výhľady budú odtiaľ excelentné.

KarolM: s Martinom sme vychádzali z dostupnej geomorfologickej mapy na arcgis.com/…/viewer.html?webm…, kde Jelení vrch leží vo Volovských vrchoch a zároveň je najvyšším bodom na vonkajšej hranici NP Slov. kras. Výška Dvorníka je uvedená na štátnom mapovom diele na zbgis.skgeodesy.sk/…/default.…, kde je 932 m. Či Jelení vrch geomorfologicky patrí do Krasu, to je na odborníkov. To tu nevyriešime. Geologické kritéria sú jedno a geomorfologické druhé, možno ho preto v minulosti priradili k Volovským.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma