Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lužným lesom Bratislavy

Diskusná téma K článku: Lužným lesom Bratislavy

Predpoveď počasia bola priam katastrofálna, kamaráti to zabalili, tak ako ja pred týždňom. Lenže ráno za oknom to tak katastrofálne nevyzerá, a tak sa rozhodnem dokončiť trasu načatú pri hľadaní pozorovateľne vtáctva na brehu zdrže Hrušov. Neviem, prečo si myslím, že v lužných lesoch bude po daždivom týždni suchšie ako v Malých Karpatoch. Alebo keby sa predpoveď naplnila, aby bola civilizácia bližšie?

Miroslav Svitek

Bratislava má jednu fantastickú polohu, za čo vďaka našim predkom, že sa tu usadili. Na svoje si tu prídu vodáci, bežkári, cyklisti, turisti, bežci, deti, dospelí i seniori. Ale súčasníci dávajú tak zabrať tomu našemu daru, že sa veľmi obávam, že naše vnúčatá už nebudú mať také možnosti ako my čo i len v súčastnosti. Takže PaliT, máš pravdu a práve preto to opisujme, snáď si ľudia po prečítaní uvedomia čo tu máme a o čo prichádzame v mene čoho? Pokroku, pohodlnejšieho života, či len nenažranosti developerov a našej neschopnosti poslať od korýt ľudí, ktorí im to svojimi právomocami umožňujú?

PaliT

Trošku deprimujúca téma, teraz tam ešte pribudne most a diaľničný obchvat (ten tým hausbótom dosť zamieša karty), osobne mám radšej hlavnú oblasť ramien, ktorú mám za domom.

Mám aj rozpísaný článok z ramien s názvom Requiem za Istragov, ale nejako sa neviem donútiť ho dokončiť. Je to krásne a smutné zároveň.

Adina

Moje obľúbené miesta na krátke cyklo výlety. Len s nevôľou pozorujem, ako tu pribúdajú paláce na vode :-(.

TomXX

Podnikateľské baroko malokarpatského typu :(

Sona

Jedny z mojich domovskych koncin :) urcite odporucam potulat sa okolo Maleho a Velkeho Drazdiaka. A pontonovy mostik pri Chorvatskom ramene je dobra atrakcia pre deti.

Knor

Tam som sa volakedy nachodil :-) . Rad som chodieval popri Dunaji vedla "Sliza". Pri lizi byvali rybari, no pri Dunaji nebolo ani nihy Iba kacky v krdloch vyletovali spod brehov.
K tym hausbotom. Myslim si, ze keby ten rybar co si postavil ten pristresok mal viac (ovela viac) penazi, tak by tam zrobil presne taku vezickovu opachu na pontonoch. Ja jednoducho nechapem potrebu menit prirodu na civilizaciu. Naco? Dojdem, vyvalim sa na peknu lucku, popozeram oblaciky a o par minut idem het. Ale takat tam civilizaciu... ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma