Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hochschwab – výstup na Karlhoch Kogel

Diskusná téma K článku: Hochschwab – výstup na Karlhoch Kogel

Kopce v juhovýchodnej časti Hochschwabu sú oblé, teda celkom vhodné na turistiku na snežniciach. Keďže na turistickej mape pohoria mám zakreslené lyžiarske trasy, rozhodol som sa, že jednu takú trasu prejdem na snežniciach. A výsledok? Lyžiarskym trasám na mape už neverím. Ale poďme po poriadku.

Knor

Vdaka, prave tu trasu som mal na mysli ako alternativnu. Tie Tvoje obrazky ukazuju na prilis velku strminu, tak teda cez Hollgraben.

Adushka

Martin, išli sme z Folzalm, a záver sa mi zdal dosť strmý, v lete pohoda, v zime asi lavinózne (podklad tráva a štrk). Ale kukám, že na bergfexe je jedna trasa (bergfex.at/…/74315,foelzstein…), možno tade by to šlo aj v zime..

Knor

Ahoj, kadial ste sli na ten Folzstein? Z Folzalm, alebo cez Hollgraben? Na mape bergfexu tam znacka nie je, no cez Hollgraben je zaznacena zimna tura. Na Freytag&Berndt mam bodkovanu znacku z Folzalm.
Zaujima ma potom Tvoje hodnotenie, ci by to tou trasou bolo schodne na snezniciach. Presnejsie, nie je to prilis strme? Zapadne svahy Folzkogelu su tak strme, ze to na sneznice nie je v ziadnom pripade.

Adushka

Pozerám, že názov kopca mi je nejaký známy, kuknem mapu a veru sme sa tam motali v júni 2015, keď sme išli prioritne na Folzstein. Musím to veru konečne spísať. Pekne si si teda zamakal :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma