Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stanišovská dolina.

Diskusná téma K fotke: Stanišovská dolina.

Táto lúčka v Stanišovskej doline (a možno ešte Stanišovské sedlo) bolo jediné miesto s akými-takými výhľadmi na našej trase cez Smrekovicu do Jána. Nakoniec to možno bolo dobre, lebo teplota pri fotení tohto záberu bola nad 30°C a na slnku sme zomierali. Pôvodne sme chceli ísť na Poludnicu, ktorá čnie v pozadí. Tam som sa ale dostal až o tri týždne neskôr - sám.

Atalienka

my sme tam boli tiež v lete, menej teplom :-), ale pekná prechádzka to bola.

Tidoj

Mech: Búrky sa bojím viac ako tých medveďov. Aj v tých "banálnych" Malých Karpatoch pri (vážnejšom) hrmení zamierim čo najpriamejšie niekam do civilizácie.

Tidoj

Zdenči: Prírodu sme im vybrali my, oni by radšej nákupné centrum.
Všimol som si, že ohľadom telefónov, internetovej komunikácie a soc. sietí sú dospelí presne takí istí, ako tie deti - oni to len od dospelých odkukali.
A, čuduj sa svete, pre mojich žiakov bola na celom školskom výlete najlepšia "tá túra, jak sme išli cez ten les"... (Ale možno len kvôli tomu, že mali telefóny.)

Vlado: Tu by som si len tak cez les asi netrúfol. Nie len kvôli tým medveďom, ale aj kvôli strmým zjazdom dolu (stačí sa raz zle pošmyknúť a pristáť na kameni hlavou, chrbtom, kolenom...) a ak sa niečo stane, nikto ťa tu nenájde ani na značke, nieto ešte niekde bohviekde pod smrekom.
Ja som sem prišiel zase tiež asi týždeň po tebe a to som si vybehol na Poludnicu. Ale sám a pred večerom. A tak som sa bál, že, hanba-nehanba, pre istotu som si pískal. Kamarát, chatár z Chaty Aňa, mi hovoril, že oni (medvede) si zvyknú pobehať aj po zjazdovke na Javorovici. No ale v tom šume lesa (bolo pred dažďom) bolo moje pískanie počuť tak max. na 15 metrov.

Mech

Takto to tam vyzeralo na konci augusta keď sme prášili zo sedla dolu k jaskyni počas toho, ako okolo nás strieľali blesky na každú stranu :)

Vladvlad

Chodníkom na fotke som išiel týždeň po tebe, 3.7.2016. Jemne mrholilo, nasledovný strmší výšlap do sedla som sa doslova kĺzal. To ale nebolo nič oproti tomu, že som sa snažil ísť krížom cez les, že si skrátim cestu do L.Jána. Vybavený mapami v gps aj v telefóne. Lesná cesta skončila a reku teraz čo. Začal som sa predierať hustým mokrým lesom, kríkmi a chcel sa dostať na druhú lesnú cestu. Bol by to len kúsok ale vzdal som to. Skočím nejakému medveďovi do diery a čo potom :) Ja som zvyknutý chodiť krížom krážom, doma v Malých Karpatoch, tu to ale bolo iné.
Tak som sa vrátil do Stanišovského sedla a poslušne sa vydal červenou značkou smer L.Porúbka. Lúka mokrá, šmykľavé kamene, ja mokrý, zážitok. Namiesto v L.Jáne som skončil v L.Hrádku :) Neviem prečo to sem píšem, možno ako úsmevnú príhodu, ktorá mi napadla pri pohľade na túto tvoju peknú fotku.

Zdenči

chcel som napísať, že smutný pohľad na tie decká to musel byť

Zdenči

hm...smutný pohľad...kam sme to dopracovali...zaráža ma na mládeži aj to, že keď už sa náhodou vyberú do prírody, tak so slúchadlami v ušiach. ALe treba si vážiť toho, že si radšej vybrali prírodu ako nákupné centrum

Tidoj

Prekvapilo ma, že deti, ktoré zvyknem opisovať ako „petržalské-pudingové“, síce nemali záujem ísť na žiadnu túru, ale prešli to v tom teple (okrem jednej dievčiny) bez najmenšieho problému, aj záver Stanišovskej doliny, aj ten nebezpečne strmý zjazd zo Smrekovice do Jána.
Šokovalo ma ale, že celý čas nepustili telefóny z ruky. V prírode fotili hlavne seba v rôznych klišé-pózach, a to iba preto, aby mohli tie zábery hneď pridať na všetky „sociálne siete“, takže celú Smrekovicu prešli svorne pozerajúc na displeje – či už to tam je a či to už niekto okomentoval. Išla z toho depresia. Ľudia zajtrajška! Dokonca aj keď sa spolu rozprávali, každý pri tom hľadel iba na svoj mobil. Či v prírode, alebo v Mikuláši, alebo na chate. A rozprávali sa o tom, čo im kto práve napísal. (Napríklad, že písala Sofia z vedľajšej izby, aby prišli na balkón...)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky