Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Burda znovupostavený

Diskusná téma K článku: Zrub Burda znovupostavený

Pôvodný Zrub Burda si turisti veľa neužili, lebo fungoval len dve sezóny, keď začiatkom novembra 2012 zhorel do tla rukou podpaľača. Našťastie nadšenie z rozvíjajúceho sa turistického ruchu v sedle Burda prekonalo nevôľu zbabelých neprajníkov a od leta 2015 opäť ponúka zázemie pre návštevníkov Národného parku Muránska planina.

TomXX

Burda má zopár noviniek. Okrem náporu návštevníkov v letnej sezóne pribudla aj nová "obojpohlavná" latrína a buduje sa bivakovacia vyhliadka orientovaná na dolinu Spuzlô. Tradične príjemná atmosféra, chatu sme mali traja celú len pre seba :)

FunTTomas

podľa informácie od správcu Burdy, bude od piatka 1. mája vo víkendovej prevádzke (vrátane sviatkov) vonkajší bufet). Obsluhuje sa cez okienko s rúškom a dezinfekciou rúk. Predávané budú len nápoje (varené jedlá nie). Nocľah sa neposkytuje, ale možno bivakovať v blízkosti zrubu.

Phalike

V mesiaci november bude zrub počas víkendov 9.-10. a 23.-24. zavretý. Správcovia vopred ďakujú za porozumenie.

MarcelKE

Aká škoda, 3.6.2019 sme tu spali v stane a nemali sme sťastie na nikoho... tak nabudúce

FunTTomas

Správca Zrubu Burda hľadá na leto brigádnikov a dobrovoľníkov na pomocné práce okolo zrubu (príprava a spracovanie palivového dreva), vyčistenie - prerezávka chodníka na Fabovu hoľu a ďalšie aktivity. Kontakt na správcu je v hiking.sk/…/zrub_burda_znovup…

Vlado31

Sli sme od Cervenej skaly cez Niznu klakovu(prespatie) smerom na Zbojsku. O chate sme nemali takmer ziadne info. O to prijemnejsie prekvapenie, ked sme ju nasli funkcnu a s ponukou capovaneho... :) Kapustnica takisto super. Majitelia prijemni ludia.

Pavol "Chodec" Horvath

Zastavili sme sa len na chvilu, novopostavena Burda vyzera super. Chatar spravny chlap a capuje super radler!
Vrele odporucam!

Pavol "Chodec" Horvath

S kamaratom chceme prespat na burde 18.05 > 19.05 ale sme len dva. Planuje tam niekto ist? Ked nas bude viac tak nam zrub pridu otvorit. Ozvite sa tu ked chcete niekto ist. Dik.

Pavol "Chodec" Horvath

Martin: to bol pilcik slovensky co si pocul. Premnozeny druh ktory zije v lesoch. Skodi viac ako lykozrut.

Martin knor

Minule som v usti Ludrovskej doliny stretol horara. Bral robotnikov do auta a siel s nimi hore dolinou. Ked som sa ho spytal co idu robit, odvetil, ze idu sadit stromceky. Neskor som pocul zo svahu kam isli motorove pily. Hovoril pravdu. Isli sadit stromceky. Ale to, ze najprv musia stare vypilit, spomenut zabudol. :-D

TomXX

My sme minulú stredu zasadili za deň 600 dubov :)

Ja?No!

Aká je pravdepodobnosť, že tie zasadené stromčeky sa po istom čase zase vypília?

Rozmýšľam silno, žeby som prišiel, ale ten dohľad skúsených lesníkov ma naplašil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum