Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Viedenský les - Hoher Lindkogel južnou trasou

Knor

Uf, trvalo to ale nasiel som to. Pozri si tuto stranku aj s odkazmi:
altenmarkt-triesting.gv.at/…/…
Tam sa docitas viac a aj co pozriet. Mna z toho celeho najviac zaujala ihla na Arnsteine a cislo 2 - tie kamene s dierou. Hore na luke su akesi vynovene, no nejake su aj nizsie v lese pri chodniku do Hafnerbergu a tie su zaujimavejsie. Tam (cestou do Hafnerbergu) je aj Druidenstein. Vsade su tam tabule s popisom. (Sranda je, ze 6-ka ma v popise zrkadlovo obrateny obrzok. Dali to tam naopak.)
V decembri 2015 som to vetko obehal za 1 den, no niektore veci za vela nestoja. Zato prechadzka to bola pekna.
Inak, dosiel som na to vdaka papierovej mape. Je na nej okolo Nostachu nacapanych akoci vela fialovo vyznacenych atrakcii :-).

Vladimir Popluhar

Vďaka Martin, Soňa aj Marek za pridané písmenká. Martin - nosil som mapy - ale sú drahé a hned sa zničia - tak pol roka, v telefone v navigacii to mám stále a viem presne kde som, nepotrebujem ani buzolu. A telefon aj tak asi má každý pri sebe. Marek - Peilstein je uplne užasný - bol som tam v lete - viď: popluhar.blogspot.sk/2016_10_…
je to tam perfektné.

Knor

Peilstein je super. No najviac sa mi tam pacila skalna ihla na ruine Arnsteinu a v pahorkoch par kilometrov vychodne rozne druidensteiny, pamiatky na Keltov (je tam aj akasi erlebnisweg ak sa dobre pamatam).

Marek T.

Díky za článek a ukázání míst, které jsme my při našem jarním putování přes Hoher Lindkogel vynechali. Tehdy jsme to šli až z nádraží Weisenbach a končili v Bad Vöslau. Vzali jsme to přes nádhernou skalní oblast Peilstein (možnost lezení). Hoher Lindkogel zvýrazněný vysílačem jsme měli pořád na dohled. fotky: hevlinunascz.rajce.idnes.cz/2…

Sona

Vyzera to na prijemny vyletik a ta hmla tomu dodala grady.

Knor

Zatial som bol na Lindkogeli od severu v zime (Krainerhutte hotel - Hoher Lindkogel - Ruine Rauheneck - Krainerhutte hotel). Pozeram na mapu a rozmyslam, kadial si siel. Asi si to nevzal cez Soosser Lindkogel, co je skoda. Je tam (na hrebeni) take stare istenie so zabradlim na skale.
Inac, ja navigaciu nemam. Ziadnu. A zatial bludim skor u nas ako v Rakusku :-). (Samozrejme, bez kompasu a dobrej mapy by to v horach neslo ani v Rakusku ani u nas.)

Vladimir Popluhar

Vdaka Lolisha za pochvalu - potešilo :-). Zdenči - aj minulý týžden som bol v Modre, aj som Ta vyzeral, či Ta niekde neuvidím - ale ništ. No nevadí - raz snad áno. Ved snád sa nám niekedy podarí aj vyraziť za nejakým zaujimavým cielom. Zdravím

Zdenči

Vlado, vidím, že by som sa mal už s tebou do toho Rakúska niekedy vybrať.zaujímavé miesta objavuješ. Ani na zákusku v Modre sme sa už dávno nestretli...pravdou je, že sme tam už ani dávno neboli :-)

Lolisha

Pekny clanok a zaujimavy tip na vylet. Zrucanina hradu vyzera dobre.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum