Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kaplnka

Diskusná téma K fotke: Kaplnka

Kaplnka sv. Márie Magdalény nad Borským Mikulášom je príjemné miesto. Škoda, že ju vďaka stromom a kríkom nevidieť zďaleka, aj keď je postavená na vyvýšenom mieste. Rovnako by sa k nej hodila značená turistická trasa. Miesto má potenciál a svoje čaro.

Vladvlad

Skôr smutné miesto. Stačí ho porovnať s neďalekou Rochusovou kaplnkou nad Angernom. Krásny bod viditeľný zďaleka, turisticky aj cyklisticky vyznačené, v okolí vinohrady, pekné miesto na prechádzky. Toto na Búroch je zarastené, čo je paradox, veď kaplnka by mala byť vidieť zo šíreho okolia, keď bola postavená na kopčeku. Zanedbané, okolité bývalé vinohrady sú doplaču a kto nevie, že to tu je, má smolu. Dala by sa tu vyznačiť krásna trasa, z B.Mikuláša, sem, okolo vysielača Dubník a po pekných poľných cestách do Lakšárskej Novej Vsi. Tam by bolo napojenie na trasu do Studienky.

Podobný prípad je holíčsky veterný mlyn. Ako môže byť mlyn na kopci obkolesený stromami. Vidieť ho až keď je človek pod ním. Opäť by to mohla byť dominanta okolia.

Sona

Krasne miesto aj s vyhladom, co na Zahori nie je typicke. Inak ide o byvalu pieskovu dunu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky