Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma PÉROVÝ SPACÁK

Diskusná téma PÉROVÝ SPACÁK

Ahoj. Premýšľam nad kúpou spacáku. Bola som už rozhodnutá pre Sir Joseph Rimo 600, ale natrafila som aj na model Double Attack. Máte s ním niekto skúsenosť? Chápem, že výhodou je hlavne to, že je dvojitý. Ale čo nevýhody? O tých som sa nedočítala. Nechcem sa unáhliť s kúpou, pretože nie je to úplne najlacnejšia položka vybavenia. A ešte ak tu je niekto, kto má spacák Criterion Traveller 5OO, tiež mi napíšte, ako ste s ním spokojný. A tiež sa nebránim iným značkám a modelom (do 250€). Vďaka za odpovede.

Opossum

Trochu sa zveziem na Tvojej teme. Stary oportunista...

A ked uz budete pri tom, mozte pls mne napisat, ci a ako dlho Vam fungovala membrana na paperovom spacaku?

Dakujem

Remy

Do.Mi
Nevyhody SJ double attack su jednak velkost a vaha ak by si ich tahala obidva. A hlavne ze maju komory X, teda presite skrz a ak pouzijes len jeden, bude ti odtial tahat.

Criterion ma zase plnenie 60:40, teda hore viac peria a ak spis v spacaku tak, ze v noci sa tocis aj s nim (nie v spacaku) tak pri lezani na boku ti pri teplotach bliziacich sa komfortu moze byt zima od chrbta. Kedze je tam menej peria.

Rovnake plnenie ma vyrobca Cumulus.Mysterious traveller 500 od Cumulusu ma perie s jemne vyssim cuin ako Ceiterion 680 vs. 700 a lahsiu latku (pertex microlight vs pertex quantum), cize pri "rovnakych" parametroch je MT 500 od Cumulusu lahsi.

Co sa tyka kvality, nebal by som sa ich. Od Cumulusu mam paperku (stvrtu zimu) a zimny spacak Teneqa 850. Bez vahania by som kupil znova. (Ide inak o rovnaku fabriku v Polsku, akurat Criterion je z GB a Cumulus z PL)

Inak skus este pozriet paperove spacaky od Primy. Radu Polar, Arctic alebo Glacier. Je tam priaznivejsia cena ako ked porovnas Rimo 600 od SJ a Polar 600 od Primy.

Opossum:
Trvanlivost membrany zavisi okrem sposobu pouzivania
od toho ci je PU alebo PTFE. PU sa casom (6_8 rokov) degraduje. Nikde som vsak nenasiel aky zalad ma membrana na Loopingu.

Do.Mi

@Peter61 potrebujem ho do teploty okolo 0°C, +-10°C a do výšky 1500+ m n.m. Momentálne mám syntetický, komfortnú teplotu má okolo 0°C, takže riadim sa podľa neho. Spala som v ňom 30 dní vkuse, vyhovoval mi. Akurát, že váži skoro 2kg, a na dlhých trekoch chcem ušetriť viac miesta v batohu aj pre iné veci, a smaozrejme, váhu. Doteraz nechápem, ako som ho mohla vliecť :D

@remy double attack som teda úplne vylúčila.

dokonca som našla, že criterion robí aj verziu pre ženy, ten sa mi pozdáva ešte viac, akurát neviem či to nebude len tak tak s mojou výškou 173cm, spacák je určený do 175cm.

myslím, že s tými značkami je to tak, že criterion (GB) bol pred tým cumulus, ale PL prebrali meno, tak sa preto pôvodný GB cumulus premenoval.

ja spávam väčšinou na chrbte s rukou vpred ako letiaci superman, potrebujem v spacáku viac miesta na rozvalenie sa, pretože nezaspím poukladaná ako zosnulý v rakve.

áno, viem aj o produktoch primy.

Remy

Neviem, komu co prebral, kazdopadne dodnes su obe znacky vyrabane v polskej Gdyni.
Mam 180 cm a Cumulus Teneqa ma rezervu cca 5 cm, vyssi by uz bol asi na hrane. Ak vezmes do uvahy, ze ti pri normalnej velkosti ostane "rezerva" cca 12 cm, to mas pri kose miesto akurat na to, aby si si tam dala vyhriat oblecenie. Teda aspon mne to takto vyhovuje.

Za 250€ mas napr. Panyam 450 s krasnymi 835g

Pripadne este spacaky Malachowski, ale tie nik do SR nedovaza.

Vyber je na tebe...

Peter61
Zenska, nikdy som nemal spacak 2 kg a viac. -)
Som za cibulovy system : naobliekat si nejake vhodne pradylko, ktore pouzijem aj cez den (Polartec a pod)
aelbo vlozky
seatosummit.com/…/?sub_liners…

sirjoseph.cz/…/i11-expander-s…

Ono to asi chce vyskusat, ci Ti staci aj 170 cm Rimo "U ženské (170 cm) verze je při zachování stejné hmotnosti náplně jako u 190 cm verze a současném zmenšení vnitřního objemu spacího pytle dosaženo celkově vyššího tepelného komfortu"

Raymond

Mam SJ Koteka 500 a nemozem si stazovat - ma o triedu kvalitnejsiu napln ako bezne SJ spacaky, co neznamena ze tie maju zlu samozrejme su super. Ak sa rozhodujes medzi tymi dvomi SJ urcite si kup Rimo nie Double attack, u toho DA by to s tou vahou nebola moc velka vyhra. Rimo je super urcite na treky a do hor.

.ph

Mam Rimo 600 (jar/jesen), a Erratic 1000 (zima). Mam vysku 170 cm a Erratic mam v damskej verzii (je dostatocne dlhy aj na vyssie postavy), Rimo som musel zobrat na postavu 180 lebo je konstrukcne odlisny v oblasti kapucne a 170 mi prisla kratka. Ak prilozim Rimo 180cm na Erratic 170cm, tak je Rimo stale kratsi. Odporucam si vyskusat Rimo 170 cm a ak sa ti bude zdat kratky, tak radsej vezmi 180 cm. Cumulus ma dobre spacaky, su lahsie, maju lepsiu plnivost peria (ako vyssie modely SJ) a na zakazku ti v Polsku naplnia spacak aj rovnomerne, aby si mala rovnake mnozstvo peria aj na chrbte. Treba ti vsak priplatit. Na spacaky SJ vsak najdes casto zlavy 30-40%, napr. MALL.SK/CZ (treba si pozriet ceny na HEUREKA.SK alebo na podobnych porovnavacich strankach), takze sa cenovo vyplatia viac ako Cumulus. Z pohladu ceny este stoja za zvazenie aj spominane spacaky Prima.

Possum

Pisal som na Sir Joseph ohladom membrany na paperovom spacaku Looping.

Napisali, ze:

membrána Exel Dry u spacáku Looping je vyrobena z PU. Spacák před vlhkostí spolehlivě ochrání po celou životnost spacáku.

Tak snad hej :)

RickSlot

Ďakujem za túto zaujímavú funkciu,
[url=http://www.slotozilla.com/sk/]myslím[/url], že bude používať nabudúce pôjdem turistiku.

Spacer

Cavte,

planujem si kupit SJ Rimo 600 ako 3sezonny spacak. Spanie ako v stane, tak za vhodnych podmienok aj samostatne.
Moja otazka. Pouzivate nejaku vnutornu vlozku napr. seatosummit.com.au/…/?ref=sle…
?
Ma to nejaku pomoc v ochrane spacaku od vlhkosti z tela? Alebo je to len pomoc, aby som spacak nemusel casto prat? Ako sa v tom spi?
Vdaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov