Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma PÉROVÝ SPACÁK

Remy

Do.Mi
Nevyhody SJ double attack su jednak velkost a vaha ak by si ich tahala obidva. A hlavne ze maju komory X, teda presite skrz a ak pouzijes len jeden, bude ti odtial tahat.

Criterion ma zase plnenie 60:40, teda hore viac peria a ak spis v spacaku tak, ze v noci sa tocis aj s nim (nie v spacaku) tak pri lezani na boku ti pri teplotach bliziacich sa komfortu moze byt zima od chrbta. Kedze je tam menej peria.

Rovnake plnenie ma vyrobca Cumulus.Mysterious traveller 500 od Cumulusu ma perie s jemne vyssim cuin ako Ceiterion 680 vs. 700 a lahsiu latku (pertex microlight vs pertex quantum), cize pri "rovnakych" parametroch je MT 500 od Cumulusu lahsi.

Co sa tyka kvality, nebal by som sa ich. Od Cumulusu mam paperku (stvrtu zimu) a zimny spacak Teneqa 850. Bez vahania by som kupil znova. (Ide inak o rovnaku fabriku v Polsku, akurat Criterion je z GB a Cumulus z PL)

Inak skus este pozriet paperove spacaky od Primy. Radu Polar, Arctic alebo Glacier. Je tam priaznivejsia cena ako ked porovnas Rimo 600 od SJ a Polar 600 od Primy.

Opossum:
Trvanlivost membrany zavisi okrem sposobu pouzivania
od toho ci je PU alebo PTFE. PU sa casom (6_8 rokov) degraduje. Nikde som vsak nenasiel aky zalad ma membrana na Loopingu.

Opossum

Trochu sa zveziem na Tvojej teme. Stary oportunista...

A ked uz budete pri tom, mozte pls mne napisat, ci a ako dlho Vam fungovala membrana na paperovom spacaku?

Dakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum