Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Letisko

Diskusná téma Letisko

Problemy s turistickou vybavou na letisku

Hugo

Teraz ma napadlo, že si sa pýtal na "čeknutú" batožinu a ja som písal o príručnej batožine, ktorú berieš zo sebou na palubu. V "čeknutej" batožine potraviny (aj tekutiny) prevezieš bez problémov. Čo sa týka colných predpisov, v rámci EU bez problémov, pri ceste do iných krajín pozri colné predpisy.

Hugo

Vakuovana šunka - ak v obale okrem šunky bude aj voda, zabaliť medzi tekutiny. Max. hmotnosť balenia môže byť otom 100g. Ak v obale nie je voľná voda, nemáš problém
Tvrdý syr bez problémov, tavený syr môžu považovať za tekutinu.
Adventure menu - ak balenie neobsahuje voľné tekutiny, je v poriadku.
Nerozbalený makovník v originálnom bez problémov, domáci makovník na letiskovej kontrole bez problémov, môže byť ale problém na colnej kontrole v niektorých krajinách.

Pozor na mokré oblečenie v batožine (napr. mokrý uterák, plavky, premoknuté tričko) - letiskový skener bude signalizovať, že v batožine je voda, následkom bude ručná prehliadka batožiny. Či takéto oblečenie pustia alebo nie závisí na zamestnancovi. Mal som mokré plavky s uterákom zabalené v priehľadnej igelitke v kapse ruksaku, zamestnanec kontroly rozbalil len túto kapsu a čudoval sa, že tam nie je tekutina. Nenapadlo ho, že v igelitke sú mokré veci a ja som ho na to neupozorňoval.

Pre presnejšie informácie môžeš napísať mail na bratislavské letisko. Pravidlá sú všade rovnaké.

Rast

zalezi aj od letiska, na niektorych toleruju ine veci ako na inych a zalezi aj na prepravnych podmienkach jednotlivych aerolinii, vacsinou tam maju napisane, co sa moze a co nie, ale vacsinou s tym nerobili prpblemy. Napr. do USA sa nesmie tiez nic, ale ked na to nepridu, tak sa nic nedeje...

Janovargaout

ak pod checked-in myslíš
zapísanú, t.j. tá čo ide samostatne, tak to nie je problém, hoci v tomto prípade môže záležať od destinácie (AUS ti nič také nedovolí doviezť). Ak máš na mysli tú, čo si berieš na palubu - príručnú / hand luggage - podľa zmienky o géloch a tekutinách to tipujem skôr na toto, tak v tom prípade to tiež nie je problém.. hoci môže, aj nemusí-dosť záleží odkiaľ letíš, kto má službu a tak. Ale všeobecne nám takéto potraviny zatiaľ vždy prešli bez problémov. Aj keď skôr to boli lepeňáky..

Possum

a nezabudajme na hrozienka v cokolade :)))))

Possum

Da sa turisticka strava zabalit do cheked-in batoziny?

Co pozeram na nete, tak zda sa, ze ano, ak neobsahuje gel/tekutinu. Uz ste niekedy leteli s turistickou stravou? Mali ste nejake problemy?

Rad by som si zobral svoju osvedcenu stravu, konkretne:

Vakuovana sunka
Syr
Adventure Menu
Makovnik

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum