Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma tríbec v zime pešo

Diskusná téma tríbec v zime pešo

Aké máte skusenosti s pesimi turami v zime v triceti? Pridám hneď prvú skúsenosť: pokiaľ sa smyka už .v okolí liečebného ústavu alebo drazovciach, žltú zobor- meskov vrch- liečebný ústav v tom úseku určite nepouzivajte. Bol som tam pred týždňom a na miskovom vrchu tá značka vyzerala ok, ale po 10 minútach sa začalo strašne smykat a po liečebný ústav som s bratom napriek snahe ubrzdit spadli každý asi päťkrát. Výhľady sú aj z dobré schodnej zelenej a tých 15 minút navyše po modrej od troch dubov zase nie je až taká strata. Potešil sa ďalším postrehom o zimnej schopnosti chodníkov v tomto pohorí.:)

Peter61

:-)
@ 08:35 marcel.c : ej !
11,38 adina :

  • naposledy som si narazil rebrá v lese v 830 mnmm, predtým v kupelni v 1125 m
  • tote snežňice (mački etc.) nam nebudze treba !
Adina

Nepodceňovala by som Tribeč... hiking.sk/hk/ga/57298/zimny.h… . Ani žiadne iné pohorie. Každé má svoje čaro.

Samko,myslím, že tu nenájdeš nikoho, kto by išiel do hôr "naľahko" a v zime nebol na ňu pripravený. A tí čo chodia aj do VT v šľapkách, tím niet pomoci.

Samkoh

To bolo skôr pre tých, čo by tam chceli ísť nalahko. Samozrejme, s mackami sa tam bude smykat menej, ale na modrej od ústavu sme stretli kopu ľudí naľahko, niektorých aj s deťmi a tie by tam mali značné problémy.

Mirco8765

To je samozrejme na každom turistovi aké trasy si vyberá a aj ten Zobor je pekný kopček s veľmi pekným (aj keď nie tatranským výhľadom). Ja som Tríbeč tiež prešiel v zime - práve preto že v lete sú na vždy programe vyššie cieľe -:). Samko Ty si kúp paličky, ľahké turistické mačiatka (retiazky s hrotmi) a uvidíš ako sa tá schodnosť chodníkov zrazu zlepší -:)

Marcel.c

Nuž áno, zimné chodníky bývajú niekedy zimne neschopné aj v iných pohoriach, hlavne však musí byť potenciálny turista schopný - prispôsobiť sa tomu.
Zasa raz boli cestári (v tomto prípade chodníkari) neschopní tie chodníky posoliť, posypať, odfrézovať, vyčistiť, prípadne osadiť zábradlie alebo aspoň reťaz...

Peter61

kdyz jsem mel tricet, slapal jsem rychleji a v zime padal min, nez ted. Ale takove krcalky jako zobor vynechavam do ted.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum