Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Zbojnícke studničky v Novej Bani

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Zbojnícke studničky v Novej Bani

V okolí Novej Bane pribudlo v posledných rokoch viacero noviniek pre turistov. V roku 2014 vznikol náučný chodník Zvonička, značený žltou pásovou značkou KST a najnovšie aj tvarovými zelenými značkami náučného chodníka (NCH). V roku 2016 značkári KST vyznačkovali novú modrú TZT, spájajúcu mestá Nová Baňa a Žarnovica. Napokon, v novembri 2016 pribudol aj druhý náučný chodník - Zbojnícke studničky, ktorý spája oblasť Kohútova s Tajchom a dopĺňa tak novovzniknutú sieť značených chodníkov. Zdá sa však, že to ešte nie je všetko. V budúcnosti sa počíta so sprístupnením chodníka k najmladšej sopke na Slovensku – Putikovmu vŕšku pri Tekovskej Breznici.

Knor

Na Putikov vrsok uz jeden naucny chodnik vedie. Netusim sice, kde zacina, ani kam ide z Putikovho vrsku, ale je tam. (Na druhej strane, v Cechach som uz videl ako z naucneho chodnika strhali vsetky znacky a odstranili panely, aby dostali peniaze na novy :-? - NCh Blatensky prikop v Krusnych horach.)

Erina

Ďakujem za pekný popis trasy NCH, už sa teším na jar, ako si ho prejdem. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma