Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rudniansky vodopád a Putikov vrch v zime

Diskusná téma K článku: Rudniansky vodopád a Putikov vrch v zime

Najväčšou atrakciou túry je zamrznutý vodopád, druhou by mal byť Putikov vŕšok, ale netrafil som sa naň, a tak som vyliezol na Putikov vrch. Všade bolo plno snehu, cestou na Putikov vrch som sa zabáral niekedy až po kolená. Za celú túru som mimo dediny stretol len jedno auto lesnej stráže, zato však veľa sŕn či danielov.

Knor

Akurat vcera som siel cez Uhliska a fotil som ten isty dom oproti kostolu ako Ty :-) . No trasu som mal inu (okruh z Pukanca).
Ten vodopad - ozaj ma na vysku 4 metre? Na obrazkoch tak nevypada. Clanocek kde je aj Putikov vrsok som uz zadal.

Ade.e

Putikov vrsok je v kurze. :) Tiez som nan chcel ist pred stretnutim na Magurke.

Vlado z NZ

Prave som na ňom, knor keby som siel vcera ako som mal povodne v umysle, mozno by sme sa stretli..nedalo mi to....isiel som cez hradok a este m caka jedna strazna veza zrucanina niekde smerom na hronsky benadik...

Knor

Vlado, nestretli. Vcera som bol najblizsie k Putikovmu vrsku na razcesti Krizny buk. Na Putikovom vrsku som bol na Stefana. V clanocku bude zmienka aj o tej vezi. Dal som do 1 clanocku opis 3 vyletov okolo Tekovskej Breznice.
Ak je to este aktualne, k tej vezi pojdes po ceste az za rampu a prides k miestu, kde za krmelec dolava ide uzka dolinka. Nou pojdes ku krizu neznameho vojaka a stade strmo na hreben. Na hrebeni dolava a po asi 100 m najdes ruinu veze.

Vlado z NZ

k tej výške- 4m mám z netu, ja som to nemeral, ale môže to tak byť, aj keď sa ti to nezdá tie ľady boli o dosť vyššie odo mňa a vodopád začína vlastne hneď pod mostíkom.
Inak ten popis k veži na Pustom hrade si dal asi najlepší, čo som videl na nete. Ja som bol inokade o 14tej som už bol hore. Na tej odbočke pri krmelci, čo spomínaš, som neodbočil ale šiel ďalej a za rybníkom, ktorý tam je som šiel doprava takou zarezanou cestou, na druhej odbočke zase doprava (sú tam také šípky na stromoch) a vyjdeš až na rúbanisku pri veži. Totiž som tam stretol chlapíka, čo šiel odtiaľ a dlho hľadal tú vežu až našiel túto cestu - ukázal mi ju na mape a už to nebol problém.Inak by som to dlho hľadal ako tú jaskyňu sezam...Teším sa na tvoj článok.

Knor

Vlado, nerozumiem kadial si siel a celkom ma to zaujima, lebo som hore videl zopar cervenych znaciek akoze ruiny. Ten senik je tu:
N48.36425° E18.59681°
N48°21.855' E18°35.808'
A za nim je Janova dolina. Asi tu
N48.35832° E18.59621°
N48°21.499' E18°35.772'
je ten pomnik neznameho vojaka.
Ten vodopad si teda pisem na "to do" list :-).

Vlado z NZ

pridavam mapku, ty si odbocil pri tom prvom potoku v mape. ten rybnik co je pri tej mojej odbocke este nie je v mape. Ale zato sú tam všetky poľné cesty aj tie co v sho cart podklade nie sú.

Knor

Vdaka. Poplietlo ma, ze som ten rybnik nevidel na ziadnej mape a tiez sa mi zdalo, ze trebalo ist skor dolava, ako doprava. Ale uz je to jasne, mapka vsetko vysvetluje.

Daulagiri

Zaujímavé končiny toto a skoro na dohodenie kameňom od môjho bydliska. Musím sa sem niekedy vybrať na prieskum.

Knor

Vodopad je to pekny, ale 4 m je predsa len trosicku prehnane. Vody je v nom teraz dost.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma