Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stan Mountainsmith Mountain Shelter LT

Diskusná téma K článku: Stan Mountainsmith Mountain Shelter LT

Vlastný stan má nesporné výhody – nezávislosť na ubytovaní v chatách, malý kúsok útulného priestoru, ochranu pred vonkajšími podmienkami... Prakticky jediná nevýhoda je v hmotnosti navyše. Pri rozhodovaní o výbave na dvojtýždňový prechod Korzickej GR20 som vyberal čo najľahší model. Nakoniec padla voľba na niečo, čo kamarát nazval „plachtička proti slnku“. Ako sa neskôr ukázalo, touto funkciou neoplýval, zato ostatné funkcie zvládal nad očakávanie. Rozhodol som sa preto po viac ako 40 nociach v najrôznejších podmienkach spísať skúsenosti s týmto typom stanu, v nádeji, že tým uľahčím iným rozhodovanie.

Mach73

Uznávám výhody… sám jsem přesně tenhle tarp chvíli měl. Ale fakt si každý musí zvážit, zda je pro jeho potřeby vyhovující. Často se při užívání tarpu zmiňuje dobrý výběr místa na jeho postavení. A to je třeba pro mě (!!!) to zásadní omezení, proč šel Shelter po jedné noci v „blbých“ Jeseníkách do světa. JÁ si chci vybírat místo na spaní (kam večer dojdu) a nechci, aby mi výběr místa diktoval „přístřešek“. Tudíž jsme tarp postavili na hřebeni kousek pod Vysokou holí a do rána se se ženou co chvíli budili, protože nám vítr imrvére setřepával zkondenzovanou vlhkost do ksichtů a na spacáky :-( Celou noc jsme si připadali jak ve sprše :-( Ráno všechno mokré, jako kdybysme spali pod okapem. A to jsme měli dostatečný prostor dole u země na odvětrávání! Shelter jsem prodal na inzerát a s radostí se vrátil k 2plášťovým stanům – Pinguin Aero 2 a MSR FreeLite 1. Tímto nechci nikoho odrazovat od používání tarpu… berte to prosím jenom jako příspěvek do diskuze ;-)

Miroslav Vanek

Kubolin: Tyvek je netkaná textília - paropriepustná izolácia ktorá sa používa na strechy ako poistná hydoizolácia. Vyrába to firma DuPont a z tohto materiálu sa vyrábajú napríklad aj špeciálne ochranné odevy. Dá sa kúpiť vo všetkých stavebninách na metre, meter stojí okolo 1€. Je viacero druhov, ja som použil Tyvek HouseWrap. Vlastnosti má nasledovné: vodotesnosť, priepustnosť pre vodnú paru, mechanická odolnosť, supernízka cena.

Kubolin

Mal by som otázku na tú tyvek podlážku - o čo ide, aké to má vlastnosti a zbaliteľnosť, kde sa to dá kúpiť?

Sona

Pôžitkárske vysedávanie hmyzu nemá chybu :) samozrejme celý článok je výborný.

Boro

Miro, celú svoju trampskú a turistickú "karieru*" som spáchal pod tropikom starého Áčka. Bola to vlastne iba strieška bez akýchkolvek predných stien. Prečkali sme pod ňou tie najhoršie búrky i snehové fujavice a bolo to bezva. A potom som raz, keď hlásili blbé počasie zobral celý stan a stálo to za prd. Cítil som sa ako v cele, nevidel som do krajiny, kdekto mohol stáť pol metra od stanu a ja by som o ňom nevedel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov