Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstup na Salatín

Diskusná téma Výstup na Salatín

Zdravím chcel by som sa opýtať či náhodou neviete či je teraz vhodné sa vybrať na výstup na Salatín z Liptoskej Lužnej. A či tam bol už dakto cez zimu a ak áno a poskytol by mi bližšie info bol by som rád.

Jiku2

Byl nekdo ted na Salatine? Jake je to ted se snehem na vrcholu a bocnich hrebenech? Ma smysl se tahat se sneznicemi?

Peter61

vrana, dobry bod s tym lavinoznym svahom. Ked je to presliapnute a je to na beton, malo by to drzat, ale doska sa da utrhnut vzdy = > na svah nevstupovat naraz.

Ked macky, tak v exponovanom terene aj cakan. Palickami sa horsie brzdi.

Vrana

Bol som den po bazinovi, z Magurky cez Salatin do Ludrovej po zelenej znacke

Od Raztockeho sedla by som bez maciek (minimalne v ruksaku) a paliciek nesiel. Je to celkom sluchta, juzna orientacia svahu ... Vo vrcholovej pasazi sa traverzuje lavinozny svah, takze na to tiez pozor.

Pripadne pokracovanie po zelenej znacke smerom na Maly Salatin zvazit. Chodnik ide cez kosodrevinu, v zime je tazko citatelny a priechod obtiazny.

Bzučo

Boli sme pred dvoma týždňami ale z Ludrovej cez Huciaky, snehu mraky, mačky si isto ber, po asi polkilometri krásne prešľapaného turistického chodníka obrovskými medvedími labkami sme to asi 500 metrov pred vrcholom, vzhľadom na pohyb a hluk, radšej otočili a zhučali cez Hučiaky naspäť, nechceli sme rušiť :)

Bazin

10.12.2016 bol sneh a odmek a veru macky sa zisli.

PaliT

To nie je príliš aktuálna informácia. :D

Ale keď si pozriem vývoj teplôt, bol odmäk aj nad 1500 a teraz primrzlo, tak by som sa tam bez mačiek a čakana neunúval.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov