Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Najväčšia petícia za reguláciu poľovníct

MarcelS

Pre Betu:
Lesy, lúky a polia niekto vlastní. Poľovníci potrebujú súhlas od vlastníka pozemku na vykonávanie poľovného práva.
"Turisti" majú právo vstupu do lesa, bežný je zber lesných plodín, raždia atď. Pokiaľ nebudeš prezlečená za jeleňa, tak po Tebe nikto strielať nebude, poľovníkom skôr prekáža plašenie zveri a jej migrácia do iného revíru / Oni prikrmujú a niekto iný môže potenciálne získať trofej. Ak majú niekde posed blízko krmelca, je to hlavne kvôli evidencii koľko toho majú v revíri. V prípade honu - hromadnej poľovačky v danej dedine to vopred ohlasuje rozhlas.Porovnanie svk a Poľska - za vstup do Tatier v Poľsku platíš, na svk zatiaľ nie. Záchrana v Poľsku v horách je bežnou zdravotnou pomocou, ale na svk je to biznis.

Beta

Rc 1, som úplne proti poľovníctvu, tak v tejto téme sa nedorozumieme. Však keď ide o tých novyvh poľovníkov, ktorí idú na poľovačku aby si len streľali a nezaujimajú ich žiadne pravidlá, áno, tu máš pravdu. Takto je aj s turistami - prichádzajú aj taci, ktorým nejde o to, aby si zažiť v prírode. Však keď ide o poľovníkov, je jeden základný problém,, ktorý u vás existuje a u nás momentálne prichádza. Poľovníci majú väčšie práva ako turisti a toto nie je normálne, aj preto že asi máme demokraciu. Príklad: poľovníci majú knihu, kde Janko píše, že dnes v tejto oblasti poľuje. Príde poľovník Franko, prečíta a vie, že má dať pozor tam, kde poľuje Janko. Turista toto nevie, lebo je toto kniha pre poľovníkov. A keď Janko stretne turistu, tak kričí, aby išiel preč z lesa. Boji sa, že ak bude sa mu turista motať, náhodou ho zastrelí. A výsledok ja takýto, že poľovníci chcú mať les len pre seba. Aj tí poľovníci "ochrancovia". Prečo ja mám dostať súhlas poľovníka? Nás turistov je viac, možno poľovník mal by dostať môj súhlas? No, ale spomenul si aj o politike.
Keď ide o petíciu Vlka, som za. Som vždy za tom, aby sme nechali nejaké prírodné priestory, kde človek nemôže zasahovať, a malo by ich podľa mňa byť čo najviac :-).

Rc1

beta poznam vela turistov a rovnako vela polovnikov. a mozem ti povedat ze medzi polovnikmi sa najde dnes asi viac takych ktori su "srdcom" ochrancovia prirody a nerobia to iba zo zistnych dovodov. doba je dnes taka ze nielen do polovnickeho fachu sa dnes tlacia tzv zbohatlici ktori kaslu na nejake zauzivane pravidla ktore nam dali nasi predkovia na zaklade ich skusenosti a znalosti ale rovnako a este vo vacsej miere sa takito tlacia aj do turistickeho ci horolezeckeho fachu. A v tom druhom spominanom sa to deje v ovela vacsej miere. kedze tema enviro a nasej prirody je dost diskutovana je to aj celkom dobra cesta ako sa dostat dnes do politiky a takto prist k peknym peniazom. kazda doba ma svoje specifika

Beta

Peter, keď aj vy ste v NATO tak netuším, aby sa vaši nás bali, aj keď máme takéto lietadla :-).
Boro, stretávam veľmi veľa slušných turistov aj z týchto, ktorí idú do veľmi navštevovaných lokalít. Tí neslušní sa správajú veľmi hlučné, tak sa zdá, že ich je veľa. Podľa mňa vihorlatské Morské oko je pokojná lokalita.

Boro

Píše sa tm, že si nemáme nechať zničiť to tiché a pokojné miesto vyhľadávané tisíckami turistov . No teda neviem, neviem. Tam kde sú tisícky turistov, tam ticho a pokoj určite nevládne.len bordel, špina, vreskot deciek a pod.

Peter61
@14:35 Beta : nevadí, že si z Poľska. NATO nepustí ! Preletíš ponad prales a v BA urobíš zákrutu nad ministerstvom. -)
Beta

ešte doplním z fb:

facebook.com/…/?tn=kCH-R&eid=ARCXsmYgmFB-JoxSBeIMbWHGcB4HiCHzvgLdwuS4gKV_ZsQ65DqLBwVOvkXXFK2_lddl5o3H50MVUQUA&hc_ref=ARRg5GHeobu5VKJmv8izSf_CKq-Da4XqxqRHGa1BHD0nSfqCUo5297udW7osuwXlycw&fref=nf&xts[0]=68.ARDBUHz_24UEtpC4tm6NswLeTkA749MWhB-7dpg7FwlhmKUWXvO-MZfQ1e8hhabigmZ9Jip8KPezS2L5sJapA4cxQ-AlnXRtUj4F0tCJNpGEl36IKOz4axR309eJj8Pyq_euMSR91Xo38YvNVHZQ8LgmU24R2fQdxfWs20HgPaH-CgkBDbDBlf3yNEqT_d2kXaoXsZJIzDdbjdcqUDy6W3YbfjPhd2bsq-x3a-SIyBL-Us3dLeUwH62ySFRpatunM9D-Mk_qq0nIopg4SKqpC16nUFgu-Of4TqHqo9xREUSEoVGv4FWpq9-Dw-o7Bf62F8UuoU2h2iuKD5r7HmSwx5r7sJBfGjOXXShVmZp1KnZR1-p2oiLn-ECSpno353usvu5NCjcPsS_oNC5UtsAKiisl9H2E4vpCG0VCi2yW616DYNWamtQk56pLDNTl1Qo0amKdewWf9rxFtyHCNuquMmSDJqAqFbEJBNdj37k9PsEMcEkAsWzZPdRB_MHiWEI4hDIMpY38rN-efClMzFD_Ii2Jqg

Beta

Nie je to presne k tejto téme, ale aj tu ide o petíciu. Predpokladám, že poľský hlas neznamená tu nič, však slovenský pre istotu má dôležitý význam. Dnes toto zverejnilo veľa Slovákov na fb.

ekoforum.sk/…/?fbclid=IwAR31C…

Jaro.q

Požadujeme akékoľvek podchytenie pytliactva ešte pred samotným činom...

No ale podľa tejto požiadavky sa ti to už nemôže stať. Ako potenciálny pytliak budeš mať zákaz vstupu do lesa .

Knor

Pre 8:42: No dobre, zasmiali sme sa, ale to je asi tak vsetko. Musim vsak povedat, ze ochranari na mna zatial este nestrielali (t.j. neohrozovali ma na zivote), zatial co polovnici ano. Je pravda, ze nevedomky, ale polovnik nesmie strielat do hustiny, ked nevidi co vsetko moze zasiahnut. (Nastastie ma ten ozraty pukackar netrafil.) Nuz a tak, ako nie je potrebne rozmyslat nad pravidlami manipulovania s limonadou, zatial co pri zieravinach napriklad treba, presne z toho dovodu je potrebne striktnejsie regulovat a kontrolovat polovnikov ale zatial nie ochranarov.

Forkie

co, bude konecne nejaky odstrel polovnikov?

Boro

Je to v poriadku. Aj ja sa prihováram za to, že by mali poľovníci vyvíjať oveľa väčšiu činnosť ulovenej zvere. Na Záhorí sa potulujú 400-600 členné stáda danielov a ničia čo sa dá. Diviakov je viac ako oviec na salašoch, kormorány ničia chovy rýb, no katastrofa.Správne Vikormt, len nech sú zodpovední za škody čo zver napácha. 1300 medveďov na polovuici , či skôr tretine Slovenska. No katastrofa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum