Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výstup na Veľký Rozsutec

Diskusná téma Výstup na Veľký Rozsutec

Zdravím.... V sobotu plánujeme výstup na Veľký Rozsutec ale nikto nemáme mačky. Tak sa chcem spýtať či tá tura ich teraz vyžaduje. P.S. boli sme bez mačkách aj na Veľkom Choči alebo Salatíne a vyšli sme v pohode tak či aj na Rozsutec to bude dačo také podobné.. Ďakujem.

Mifo78

Bol niekto posledne dni na hrebeni Malej Fatry, usek Krivan - Poludnovy Grun ? Ake su podmienky ? Pripadne este Velky Rozsutec.

Rc1

ak bol chlap poisteny, tak by asi mala poistovna donho zainvestovat a kupit mu nejaky ten notebook alebo aspon tablet aj s nejakym prenosnym internetom a mozno by v buducnosti usetrila

Peter61

turist 18:36:
vraj to bol ten isty turista.ako :https://www.hzs.sk/typy-aktualit/turista-podcenil-aktualne-podmienky-v-malej-fatre/
Lubo + remy :
uvidim, zatal som ich nemal obute. Vraj Camp 290 Race mali/maju s tou dyneemou problem, nedrzi

Remy

Ta reoka by mala byt podla popisu dyneema. Ale ako pozeram na ten "nastavovaci system" ... skor by som ich asi stratil ako znicil.

Lubo

Zaujimave macky. Len ci sa tej spajacej repke da dlhodobo verit. Snad je v tom vnutri nejake fakt odolne jadro a oplet je len kvoli ochrane obuvi.

Peter61

Turist:
ado hlada lahsiu cestu, ako si zohnat a nosit cakan + macky v pordminkach kde to HZS odporuca.
Nejake rady od rbdd, co dostal v svojej teme k Barancu, su zlou cestou, lebo IMHO trasu nepozna e nevie info vyhodnotit.
Na druhej strane, link od Dušana 22/02/17 12:54 z vyletu sivovlaseho klubu ukazuje, ze vsetci mali macky alebo aspon macicky. Ktosi zavelil : berieme ! obuvame ! Drobnustky ako dlhe remnieky omotane okolo clenkou sa sice najdu, aaaale ...
Btw na foto 19 a 20 vidno duralovu novinku z minleho roku : Petzl Leopard.
youtube.com/watch?v=JBauY8u4A…

Turist

Tak toto uz nechapem. HZS: Nad pásmom lesa cca od 1000m.n.m. a na hrebeni je terén ľadový. Nedoporučujeme pohyb po hrebeni!!! Pohyb po hrebeni len na mačkách! Na všetkých turistických chodníkoch sa nachádzajú nebezpečné ľadové úseky , kde je nutné použiť mačky.
hzs.sk/…/slovensky-turista-po…

TDD

A takto bolo 18.2.2017.
Na mačkách a s čakanom v ruke sme bez problémov absolvovali výstup Dierami, odskočili sme si aj na Veľký Rozsutec a cez Malý Rozsutec do Bieleho Potoka, kde sme mali naše autá.
kremnicka.hiking.sk/…/zimne-d…

  • fotky od Petra
Forkie

ja o kozach ty o vozoch: nemyslel som samozrejme zlomené stúpacie železo, to videl bárskto. Ja chcem foto zlomenej mačky. A som veril že to máš nejakú trilógiu, nocľah počas satanistického výstupu, hento v škaredom žlabe či kde a bol som zvedavý čo plánuješ ako tretie ;)

Peter61

forkie, foťo nemam, ale ked tak pred rokom miestny znalec jozo spominal, ze ze to boli ramove salewy.
=> velmi kriticky treba posudzovat postarsie macky (alebo macky, ktore su poziciavane kadetade)
Qeci :
ladopad viem zlanit, aj naboso

Forkie

no tak keť si frajer tak postňi fotku zlomenej mački :D ale akože keť vješ zlyezť ladopát tak paledz hore.

Forkie

btw alpinista vo Fatre, to je fatrista, nie? čiže malofatrista a veľkofatrista

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma