Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Škótsko – výstup na Ben Nevis

Diskusná téma K článku: Škótsko – výstup na Ben Nevis

Roky som túžil vybrať sa na turistiku do Škótska. Vraj to tam je niečo medzi Nórskom a Islandom. Keďže som oba štáty turisticky navštívil, bol som zvedavý. Trochu ma odrádzala vzdialenosť a jej prekonanie autobusom, ale napokon som sa v roku 2014 odhodlal a po dobrej skúsenosti s Fínskom, opäť s brnianskou cestovkou. Na štvrtý deň sme dorazili do Fort Wiliam. Počasie po celú dobu bolo naozaj škótske a nás ráno čakalo 1 344 m prevýšenie.

Peter61

myslíš tie referendá, keď bolo - 55 % Škótov za zotrvanie v UK

  • 62 % Škótov za zotrvanie v EU ?
PaliT

Ale kuš, Nicola, to je tá pani, čo ignoruje už dve referendá...

Ivan123

Ja som mal pri vystupe pred par rokmi uplne super pocasie

Jaro_PO

Ja o Škótsku len v dobrom... Aj keď bolo mokro, mokrejšie, najmokrejšie :) Pár lúčov slnka, totálny kľud, starý kamarát a skvelá whisky to však dokázali napraviť.

zonerama.com/…/1948619

Knor

Pokial Vam neprsalo, tak bolo podla anglickej definicie "pekne". Turistika na ostrovoch je ina ako u nas. Tiez moze byt zaujimava, no clovek od nej nesmie ocakavat to, co u nas.

Miroslav Svitek

Áno, máš pravdu, tu je prevýšenie o 100, respektíve 60 m väčšie, ale aj tie vrchy sú o 1 000 m vyššie. Možno som sa zle vyjadril. Pri kopci nižšom, než sú vo Veľkej Fatre, je to prevýšenie pre našinca neobyčajne veľké. Ale istotne je údaj prevýšenie relatívny. Aj keď nám hovoria, že Malé Karpaty nie sú pre človeka zvyknutého na iné slovenské pohoria turisticky, čo sa týka prevýšenia zaujímavé, oponujem, lebo nie je problém spraviť tu počas túry prevýšenie 1 400 m.

Peter61

Miro, pekný článok, ale tých 1370 metrov prevýšenia nie je problém spraviť vo Vysokých Tatrách po TZCH:
od TEŽky Slavkovský št., Východná Vysoká ( tá aj zo S od busu)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov