Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný bivak v iglu - ako urobiť snehový záhrab

Beta

Martin,zdá sa mi, či v tejto rozprávke počujem Jozefa Kronera?
Keď ide o nás seriál Czterej pancerni i pies, u nás nepozná ho len tento, kto nikdy nemal televízor, nezávisí toto od toho, kedy sa narodil :-)

Beta
Náš seriál Janosik tiež poznáte? O tom, že Jánošík bol poľským zbojom, zobral bohatím a dal chudobním. Jedna diel sa odohrala na slovenskej strane Tatier a ukázala, že u vás žijú dobrí páni a šťastní sluhovia. U nás naopak - zlí páni a nešťastní sluhovia. -)
Peter61

No, Martin, len keď my sme pozerali na Tankistov , Ty si sa ešte díval z kočíka na sovietske stíhačky nad sebou....

Martin knor

Beta, pozname. Ale ja som radsej pozeral serial "Bolek a Lolek" :-).

Beta

Ešte bol jeden pri Zmarzłym Stawie nad Dolinou Gąsienicową, noc strávil v záhrabe a v spacaku. Tiež minulej noci.

Beta

Poznáte náš seriál o štyroch tankistach a pse Šariku??

PaliT

Sneh ako izolácia odspodu nie je pri slabej karimatke veľká záchrana, raz som po takom uzimenom bivaku klepal kosu do rána, kedy som zistil, že som sneh pod sebou roztápal živočíšnym teplom.

Possum

EMIL F: Hahahahaha :) Nieco mi to pripomina.

Emil_f

Zaspominal som si na svoje prve bivakovacie iglu. Boli sme traja 16rocni chalani, skusenosti ziadne, ega o to vacsie. Aby sme nemali od zeme chladno, tak sme poctivo vsetok sneh odhadzali prec - ved sneh je studeny :-D Po prvych 5min sme zistili ze tescokarimatka hrubky 6mm nema sancu odizolovat totalne zmrznutu zem, a ultralight tescospacak jej s tym tiez prilis nepomoze. Dokonca to bolo take zle, ze nepomohol ani tekuty sveter. Vylozil som cely ruksak - co sa dalo dat na seba, to som si obliekol, a zvysok siel na karimatku ako izolacia. Najlepsie sa mal kamarat Robo, ktory mal so sebou lekarnicku. Obvazmi si omotaval koncatiny a prekladal to vrstvami papierovych vreckoviek a toaletaku. Len sa potom nesmel ani pohnut, aby sa mu tato skvela izolacia nepotrhala. Aj tak sme mu zavideli. Dieru v strope sme nespravili, aby nam teplo neslo prec, lenze potom nam zo stropu stale kvapkala voda, lebo sme boli traja nacvakani v malickom iglu. Takze tie ubohe spacaky este miestami premokli a uz boli uplne nanic. Rano pri prvom naznaku svetla sme zdrhali do doliny a ked mi neskor skusenejsi kamos vysvetlil, ze ten sneh sme tam mali nechat a stacila by nam tenka karimatka, tak som si trochu buchal hlavu o stenu :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma