Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na zimný Stuhleck zo sedla Pfaffensattel

Diskusná téma K článku: Na zimný Stuhleck zo sedla Pfaffensattel

Tohtoročný január je na sneh bohatý. Pred pár dňami sme stáli po dlhej dobe na lyžiach, a tak nás to navnadilo, že Matúš navrhuje uprostred týždňa, či by sme si nevybehli do Rakúska. Nedbám, a tak začínam riešiť mapovú kombinatoriku, ako skĺbiť jeho chuť na skialp s nejakým mojím peším výletom. Áno, peším. Takmer 8-mesačnú Ditu niet kam odložiť, takže si musím nájsť trasu, kam sa môžem prejsť aj s ňou. Za cieľ si teda vyberáme Stuhleck.

Knor

To v tej doline nebol lom, ale miesto, kam sa pasovymi dopravnikmi presuva skalie z tazby noveho tunela pre vlak. (Aspon tak vravel Rakusan.) Tie pasove prepravniky idu zo svahu, krizoval som ich vlani na snezniciach.
Pred 2 rokmi som siel na snezniciach ten hreben z Pretulu na Stuhleck - cim vyssie, tym viac bol z neho sneh sfukany, ako teraz. Auto som mal v Pfaffensattel a najprv som siel po asfaltke do dediny a z nej potom na snezniciach okolo Rossegerhausu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma