Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Marcový výstup na Svišťový štít

Diskusná téma K článku: Marcový výstup na Svišťový štít

Končí sa marec, krásne svieti slnko, pomaly kráčame v príjemnom počasí cestou zo Starého Smokovca smerom na Hrebienok. Zima v roku 2014 snehom až tak veľmi neoplývala a aj preto je v Tatrách snehu v tomto období pomenej. Skôr to v okolí začína rozvoniavať jarnou prírodou. Na magistrále od Hrebienka je aj napriek tomu ešte celkom bielo a čím ideme vyššie, tým je aj po okolí viac snehu. Uvidíme čo nás bude čakať pri zdolávaní zaverečných metrov stúpania na Svišťový štít.

Knor

Bol som tam pocas zrazu mesiac po Tebe :-). Nad Pustym plesom bol este stale poriadny flak snehu (tade sme sli hore) a na hrebeni (ktorym ste Vy stupali a my pouzili na zostup) sme si to stazili tym, ze sme malo zliezli pri tom vysvihu. Tak sme to mali za II a z preventivnych dovodov sme kolegom aj lano natiahli.

MaM

Svišťový je skutečně fajný, i když není až tak vysoký, ale výhledy jsou překvapivě bezva. Překvapivá poznámka redakce na konci, protože jsme podobnou trasu coby horolezci šli letos v zimě po jiných výstupech coby odpočinek a správa NP nás ujišťovala, že od decembra do marca je to takto legálné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov