Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Novinky na HIKING.SK

Diskusná téma Novinky na HIKING.SK

Na webe HIKING.SK neustale pracujeme a pridavame nove veci. Niektore viditelne, niektore menej viditelne. S kazdou novinkou rastie komplexnost a hoci sa snazime, aby sme vypustali iba dobre otestovany kod, niekedy sa chybicka vyskytne. V tejto diskusnej teme budeme hlasit, co noveho sme urobili a budeme radi, ked nam tu napisete, ak to vam nebude uplne fungovat. P.S. Niekedy treba urobit plny refresh prehliadaca (zvycajne staci stlacit SHIFT-F5) a veci sa napravia.

Lubo

Prechod na zabezpeceny protokol HTTPS

Dnes sme zavrsili prestavbu nasho systemu tak, aby vsetka komunikacia prebiehala uz iba cez zabezpeceny protokol HTTPS. V prehliadaci Chrome by sa vam teraz vlavo od adresy mala ukazat zelenou farbou informacia, ze komunikacia je bezpecna.

Pokial by sa vam choval web alebo prehliadac divne, napiste nam sem. Idealne nahrajte aj screenshot. Bude sa nam to lepsie ladit.

Remen.p

Vedeli by ste prezradiť aké novinky sa chystajú v budúcnu, poprípade na čom sa pracuje teraz?

Budú sa realizovať aj nápady, ktoré písali ľudia už v zrušenej sekcii "nové nápady pre hiking" ? (neviem už presne ako sa to volalo), vďaka za odpoveď :)

Remen.p

Nie, bolo to v časti Môj Hiking... žiadne fórum, vlastná stránka.

Lubo

Z napadov, ktore sa tam nazbierali sme uz niektore realizovali.
Naposledny napriklad moznost posielania emailovych notifikacii o novom obsahu (clanky, fora, galeria, bazar). Dalsie dobre napady odtial budeme realizovat, no nie sme schopni urobit vsetko, co by sa nam aj citatelom pacilo. Vela prace sme v uplynulych mesiacoch venovali prerabkam vnutri systemu, co nie su vidiet, avsak boli nutne. Napriklad tu spominany prechod na zabezpeceny HTTPS protokol, co vynutil Google svojou politikou v prehliadaci Chrome.

Pred letnou sezonou sa verim podari viacero novych veci, na ktorych uz usilovne pracujeme. Tykat sa to bude najma turistickej mapy ale aj samotneho hikingu.

Lubo

TIP NA TURU na dnes z archivu

Na titulku a niektore podstranky sme prave pridali novy widget s turami, ktore sa uskutocnili v blizkosti aktualneho datumu v minulosti. Widget vychadza z datumu tury vo faktoch, nie z datumu publikacie. Tura, ktora je najblizsie aktualnemu datumu ma fotku a vyrazny titulok, ostatne su mensie. Zobrazuje sa 6 tur a po kliknuti na "viac" sa widget predlzi na dvojnasobok.

Verime, ze tymto sposobom upriamime pozornost na starsie clanky, ktore mozu byt inspiraciou, co podniknut najblizsie.

Na podstrankach pohori tento widget ukazuje tury len z daneho pohoria.

P.S. Ak sa to niekomu nebude dobre zobrazovat, skuste poriadny refresh prehliadaca (SHIFT-F5).

Adina

Už som sa zľakla, kde sa galéria stratila. Napíšem, ako to cítim ... nepáči sa mi, že je tak dole. Stratila dôležitosť. Fotky z galérie s umiestnením v mape sú veľmi dobrou inšpiráciou na typy na túrička.

Lubo

Galeriu som posunul o trochu vyssie. Zaroven pracujeme na tom, aby sa tam ukazovali fotky podobnou logikou, teda na zaklade aktualneho datumu. Taktiez pribudne galeria do podstranok pre pohoria a bude ukazovat fotky z aktualneho pohoria a aktualnej doby. Malo by to zatraktivit widget galerie. Celkovo budeme modre moduly posuvat smerom k aktualnym veciam - okrem tipov na turu a galeriu su modre aj lavinove spravy a pocasie.
Tiez budu prebiehat dalsie zmeny tak, aby bolo atraktivne na titulke scrollovat dole. Dnes je to tak pomerne bezne na vacsine webov.

Vlado z NZ

páči sa mi to, galéria podľa pohorí je tiež dobrý nápad.

Adina

A nemôže byť galéria nad "Typ na túru"? Veď po otvorení bude Typ... vidieť. A kto bude chcieť a mať záujem bude scrollovat dole.

Adina

No nič to nemení na mojom názore. Galéria si zaslúži byť už pri prvom náhlade na stránku.

Bazin

Andy, na tom to portali su ozaj nadherne fotografie, ale nemyslim si,ze su nosnym pilierom. Mam pocit, ze intenzita novych zverejnených zaberov ma klesajucu tendenciu, to by nam statisticky mohol Lubo ozrejmit. Skor foto v galerii beriem ako prinos, ked sa sparuju s mapou, respektíve na aktuálnych zaberov si mozem pozriet orientacne podmienky na horach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum