Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Novinky na HIKING.SK

Jjano

Já ti nevím, Karle.
Dizajn z minulého roak je možno trochu menej "in", ale je prehľadný, žiadne useknuté nadpisy, titulka oveľa prehľadnejšia ... Daj si do dvoch okien a porovnaj súčasnú s minuločonou titulkou:
web.archive.org/…/hiking.sk

Lubo

Tak som s tym na titulke nieco trochu urobil.

Lubo

Jjano, vdaka za feedback, nieco s tym vymyslime. Titulky dostanu viac priestoru a to delenie na stlpce v ramci feedu clankov pojde prec.

Peter61

Čo bolo, to bolo !
(terazky si už vyradený z evidencie, tak buď rád, že si aspoň tú)

Jjano

Lubo, snažil som sa, naozaj som sa snažil.
Ale nedá sa! Nedá sa zvyknúť na trojriadkové nadpisy v uzučkých stĺpčekoch, nedokončené, bez delenia slova ... Prosím, prosím daj to späť ako to bolo ... :-)

Lubo

Robi sa to napri. pomocou Google Optimize. Vacsinou nechces dat 50 percent, aby si nenastval prilis vela ludi naraz :-) skor sa pouziva mensia vzorka. Statisticke vyhodnotenie voci sledovanemu cielu urobi prave tento nastroj. Myslim, ze ho tiez vyuzijeme, no skor na menej rozsiahle zmeny ako odlisny font.

PaliT

Počul som o nástrojoch, ktoré umožňujú zobrazovať texty 50:50 v odlišných fontoch a potom sleduješ, z ktorej verzie ti odchádzajú užívatelia skôr, máš vyšší bounce, etc.

Osobne dávam prednosť pätkovému písmu v samotných textoch (je odskúšané, že to lepšie vedie oči a je jedno, či hovoríme o papieri alebo obrazovke). Nadpisy zas dávať v "helvetica" rodine a v bolde.

Väčšie písmo je tiež výhoda, najmä pre ľudí, čo s vekom potrebujú okuliare doblízka.

TomXX

Peter61: v súvislosti so Comic Sans som písal o praveku webu, nie veku čitateľov... Pätkové písmo je vhodné pre tlač, nie pre čítanie na monitore.

Lubo

Trochu som zvacsil pismo v diskusnych temach.

Peter61

dakto tu pribil, že vraj geronti by boli za Comic Sans. Trefa vedľa.
Pre zaujímavosť: u VUKOVákov ( technikov z bývalého VUKOV Prešov) som sa dozvedel o "monitorových okuliaroch". Keď sa u myopa s korekciou napr. s - 5 D sa začala s vekom prejavovať presbyopia a liezli mu na nervy bifokálky a multifokálky, vytiahol zo šuplíka staré - 4 D a v kancelárii "bolo vymaľované".

Diplomky, bakalárky a plagiáty svojho času mali predpísaný pätkový
Times Roman, ktorý z duše nenávidím z čias, keď som mal vypotiť niečo čitateľné aj z posledného radu. Pritom Kimlička spomína okrem Times Roman aj Arial, Courier. ( s.50)
uniba.sk/…/metodika_pisania_z…
a taký .týždeň má tuším vlastný petkový front
tyzden.sk/casopis/2021-22/

Adushka

No veru, pridám sa aj ja, nepokladám sa za starú, ale aj hlavná stránka aj fórum majú písmo na mňa veľmi malé, tesné a tým pádom ťažko čitateľné. Články sú ok.

Fangorn

Peter šesťdesiat jeden, pred 2 rokmi som bol operovany na obidve oči aby som sa mohol zbaviť okuliarov, bola to jedna z naj veci co som v živote spravil. Vidím dobre na blízko aj na diaľku, čiže tvoje obavy o môj zrak sú úplne zbytočné :-)

Hermanns

Pozitívne je, že ste zjednotili všetky podsekcie podľa jednej. Mínus asi to, že ako vzor ste si vybrali asi najhoršiu šablónu.

Peter61

"CTRL + " u mňa dačo úplne iné.
Btw. trebaobčas chodiť aj na očné.
1% mužov má zvýšený VOT, bez nejakých subj.problémov. Tie môžu prísť časom.

TomXX

Ešte môžete skúsiť v prehliadači na PC stlačiť Ctrl a "+", zväčší sa ale všetko, vrátane obrázkov, takže môžu (a budú) vyzerať rozmazané, zubaté, s rôznymi artefaktami (chybami).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov