Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyhliadky v okolí Vyšného Slavkova

Diskusná téma K článku: Vyhliadky v okolí Vyšného Slavkova

Na najvyšší vrchol Braniska - Smrekovicu som už išiel každou prístupovou trasou okrem jednej, vedúcej z Vyšného Slavkova. Práve túto trasu, na ktorej sú pekné vyhliadkové miesta, som konečne spoznal na skorú jar, hneď ako z hôr zmizol sneh. A hoci je trasa nenáročná, ponúka nádherné pohľady na okolitú krajinu.

Gagigo

Čisto subjektívne, pre mňa najkrajším miestom nad Vyšným Slavkovom je Veľká skala na modrej značke. Len škoda, že sa o nej veľmi nevie, ba ani v mapách nie je vyznačená, resp. v mapách je nakreslený symbol "skalný útvar" či "osamelá skala" ale chýba názov, k tomu je tam aj smerovník. A tiež až taká osamelá skala to nie je, ani len nejaký skalný útvar. Skôr je to monumentálny skalný kopec s viacerými menšími vežičkami. Vyšný Slavkov = 560 mnm, Veľká skala = 930 mnm.

Nonormal

Poznám tu skalku, aj som ju v ktoromsi článku spomínal. A priznám sa, že som o tej skalke tiež nevedel až keď som šiel okolo tak naozaj stála za to.

FunTTomas

treba pochváliť turistov z Vyšného Slavkova, že pekne označili všetky vyhliadky a zaujímavosti v okolí. Veľmi pekný kraj na túlačky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum